Jag - utan onödiga tillsatser

Inget smink. Inga konstiga miner. Håret hänger som det gör utan någon tillfixning. Det här är jag.
Fast webcamen förskönar ju lite. Mina kinder bör vara liite rödare. Men men.



Skulle egentligen ha varit på dansen nu, men började må illa lite tidigare idag, och tyvärr har det blivit värre. Hoppas att det går över snart, för jag saknar att äta redan. Jag har ju ätit, men det blev inte så mycket, och det var inte speciellt gott.

Konstiga nyheter:

Det är något som tjuter här hemma. Ni vet när man springer i en gympasal så är det alltid någon gång som någons gympaskor som gör det där höga pipiga ljudet? Det är exakt så det låter här.

Har skrikit tillbaka lite nonsense, men det fortsätter ändå.

Rycker till varenda gång xD Och det har typ flyttat sig!

tror det kommer från Victorias rum...

Det mest värdelösa bandet någonsin

Deras röster påminner mig om de som pratade på leksaksreklamerna som spelades på Cartoonetwork när jag var liten.

Irriterande med andra ord.



Inte mina bästa dagar

Igår var en ganska jobbig dag. När det kommer till pendeltågen. På hemvägen var tåget 1 timma sen



Tänk dig. Mitt i rusningstid, folk som samlats upp i en timma, och det går 4 tåg i timman, ibland 5, under rusningtid. Jag talar för alla när jag säger att vi var sardiner. Det var packat som fan. Men ingen verkade vara på dåligt humör.

Skulle nog inte överdriva när jag säger att cirka 100-200 pers gick av på varje hållplats.

Sen idag tänkte jag söka sommarjobb. Tänkte, ja men Grönan! Gick in och såg att man måste ha fyllt 18 år. Jag fyller år sent på året.




Och det var ju inte bara Grönan som krävde det.

Sedan av alla ställen jag gick till, tog bara två emot sommarjobbare.



Och nu så visade det sig att en del av min kyckling jag åt till middagen inte var riktigt färdig, så det kan bli så att jag blir "matförgiftad" nu.



Med andra ord... det har inte varit en bra dag...


Men ska snart få årskort på gymmet där jag bor, och min familj får rabatt! Mycket rabatt också, så att det blir alldeles som det ska när det kommer till pris.


När det blir snöstorm blir det kaos. Och lungnet innan stormen existerar inte

Oj vad farligt. Precis där "nytt inlägg" knappen var förut, låg nu helt plötsligt "ta bort blogg" knappen. Farliga saker hade kunnat ske!

Att åka med SL har varit helt hopplöst igår och idag. Innan snöstormen ens nått Stockholm var det en buss som inte kom, och stopp i pendeltågstrafiken. En resa som vanligtvis tar cirka 70 minuter, tog 2.5 timma. Väldigt irriterande.

Men idag gick det väl bättre. Hamnade bara bakom tre plogar på motorvägen (tog en annan väg pga pendeltåg-fail), och sedan kom en abulans så bussen stod helt still på motorvägen i en halv minut. Och sen på vägen hem så gick nästan bussen sönder! Fick en mini-hjärtattack. En station till och jag hade kunnat ta en annan buss... men inte där, och det var jätte lång till nästa hållplats. Och sen var nästa buss jag skulle ta sen. Men sånt hör till.

Kalla mig sen, eller vad ni vill, men eftersom jag är ett ganska nytt musik-fan, och aldrig egentligen brytt mig om musik, så kan jag rättfärdiga detta. Jag har upptäckt ett nytt band jag älskar. The Kills.

Den här låten är helt underbar The Kills – U.R.A. Fever och just nu lyssnar jag på The Kills – The Good Ones


I'm with stupid (be stupid filosofin)

Det här är reklamen som uppmanar alla att vara idiotiska. För utan idioti rör sig inte världen.

En av de bästa reklamerna jag har sett på ett bra tag. Kul, och den fastnar. Tror nog jag tillhör deras målgrupp...



Like balloons, we are filled with hopes and dreams
But.
Over time a single sentence creeps into our lives

Don't be stupid.

It's the crusher of possibility.
It's the worlds greatest deflator.

The world is full of smart people.
Doing all kind of smart things...
That's smart.

Well...
we're with stupid.

Stupid is the relentless pursuit of a regret free life.
Smart may have the brains...
but stupid has the balls.

The smart might recognize
things for how they are.
The stupid see things for how they could be.

Smart critiques.
Stupid creates.

The fact is
if we didn't have stupid thoughts
we'd have no interesting thoughts at all

Smart may have the plans...
but stupid has the stories.

Smart may have the authority
but stupid has one hell of a hangover

It's not smart to take risks...
It's stupid.

To be stupid
is to be brave

The stupid isn't afraid to fail.
The stupid know there are worse things than failure...
like not even trying.

Smart had one good idea,
and that idea was stupid.

You can't outsmart stupid.
So don't even try.

Remember
only stupid can be truly
brilliant

So,
BE STUPID

Min hand betyder bara otur

Jag har ramlat i trappen igen... fast den här gången var det inte direkt mitt fel, och det var precis utanför skolan.

Pendeltågen var sena, så jag sprang halv till skolan, kom till trappen och wooop, tog tag i räcket med min nyligen läkta hand, och håller mig själv från att sätta mig på marken.Jag satt cirka en två centimer ovanför marken... Ja. Därför är min hand lite ledsen just nu.

annars är jag bara lite orolig för hur jag kommer hem imorgon om det blir så att det kommer snöa så mycket som de säger... ush fy och blä. Vill inte ha. Snö är okej, men inte 10-15 cm på samma gång!


Inte så pratglad denna dagen

Idag har varit en sån där dag som inte var speciellt rolig. Kände mig inte alls på humör, men eftersom min media klass är awesome, så blev dagen bra, ändå. Speciellt eftersom Sherry bjöd på chips, och Danne på cola!

Efter jag skrivit klart det här har jag tänkt att jag ska antigen skriva någonting nytt, eller redigera min "bok", eftersom det just nu inte går i ljusets hastighet. Mycket jobb, det där.

Känner mig inte speciellt pratglad just nu... så jag tänker inte tvinga ut något.

Idaaaag Idaaag är hääär

Idag är det dans som gäller!!! Och min hand har blivit väldigt mycket bättre, så jag kommer kunna ta i mycket mer. Yes yes yes.

Ska åka hemifrån vid 13.40, eller mer gå en bit först. Lektionen börjar vid 15.30. Det är ju inte direkt i grannkomunen längre.

Till dess ska jag leta reda på kläderna jag ska dansa i. Linne är hittat, sporttopp med. Bara att hitta de förbannande byxorna. Får dra dit i tunika tror jag, för det är ju inte direkt varmt det jag tänker ha på mig. Eller bara jeans.

Men oop. Nu är det dags för annat ;)

Lite på sniskan

ǝʇıl ˙˙˙ɹɐɹǝƃunɟ ʇǝp uǝɯ 'ɹǝɐɥ ʇǝp ʇɯnp ɐʞsuɐƃ ˙uǝ ɐoɹ uɐʞ ɯos ɹǝʞɐs ɐʇʇıɥ ʇʇɐ ʇǝp ɹǝllǝɐƃ ʇƃıʞåɹʇ ɹɐɥ uɐɯ ɹǝɐu puɐlqı

Annars så har jag tagit av bandaget en liten stund nu, men det ska tillbaka på senare. Först nästa vecka kommer jag ta av det helt. Tror inte jag vågar när jag ska dansa imorgon.

Streama HOPE FOR HAITI inatt

Jag tänker streama "Hope For Haiti" om tre timmar. De som tänker göra som jag behöver inte sätta sig framför TV och kanske väcka sovande familjemedlemar, eller tvingas ha på viskvolym, så att man inte hör ett skit.

Här kan ni streama:


http://www.facebook.com/DisasterRelief

youtube.com/hopeforhaitinow

http://www.www.myspace.com/helphaiti (via MTV)

Har ni donerat pengar än? Jag tänker göra det så fort mitt studiebidrag ramlar in, och jag faktiskt har några pengar. Allt var ju borta när jordbävningen skedde... :/

You gave me something I could hold onto

Jadå. Nu borde jag egentligen skriva på en "essay" till engelska c, sista uppgiften... men jag kommer aldrig så långt. Det är så otroligt tråkigt. Har 3 sidor kvar att skriva på den, med. Oj oj suck.

Annars? Har jag tråkigt. Inte mycket att prata om just nu. Det blir städning här hemma nu i helgen. Oj oj så kul.

Idag:
ingen aning. Troligtvis blir det skriverier (det är ett ord som jag förövrigt hatar.). Städa badrummet

Imorgon:
Dammsuga övervåningen och städa mitt rum. Träffa kompisar på kvällen.

Söndag:
Troligtvis kommer jag skriva det sista på min "essay" då. Första dans lektionen på exakt 1 år och 6 månader (med andra ord; jag kommer suga hårt på det).



Lyssnar på Cobra Starship – The World Has Its Shine [But I Would Drop It On A Dime]

Det här är jag. Deal with it

Jag är inte den smalaste personen, jag är inte den ”tjockaste”. Min vikt är helt normal för min längd. Ändå får jag kommentarer om att jag är... fet.

 

Kan inte direkt skryta med om att jag alltid älskat, eller ens gillat min kropp. Har haft stora problem med min självsäkerhet, och har rent ut sagt hatat mig själv. Hatat att min överkropp är för lång, hatat att mina armar är rödprickiga ständigt, hatat att mina lår är tjocka, hatat att mina ögonbryn är så buskiga, hatat att mina öron är så små, hatat att jag är så förbannat lång.

 

Men, det är ganska nyligen jag lärt mig älska min kropp. Jag hatade alla dessa saker för att de var avvikelser från den ideala skönheten. Sen lärde jag mig att det är just dessa avvikelser som gör att jag är jag. Det gör mig unik.

 

Min mage kanske inte är platt, och mina lår kanske är lite kraftiga. Men jag ser det inte så. Jag ser det som att det är jag. Alla dessa saker är jag, och att försöka ta bort det, tar bort en del av mig. Jag är inte pinnsmal, och det finns ingen del av mig som vill vara det. Det jag vill ha är mina kurvor, vill ha hur kläder sitter på mig. Jag vill ha min klädstorlek, min bh-storlek, jag vill ha min skostorlek, färgen på mina ögon (brun föresten), mina korta knubbiga fingrar, min närsynthet, min lilla skelning som ingen kan se. Jag vill ha mitt ärr som löper längs hela min vänstra tumme.

 

Det är ingen idé att banta hela tiden, att undvika godis bara för att nå ett ideal som någon annan har satt. Jag gillar godis, men jag gillar grönsaker och frukt också, jag gillar att ligga i sängen hela dagen och göra ingenting, men jag gillar också att träna. För mig är det inte svart på vitt, smal eller tjock, lat eller aktiv, banta eller frossa. Det är mittemellan man ska ligga.

 

Jag är inte så här för någon annan heller. Visst är det kul att klä sig i kläder som man vet andra tycker man är snygg i, för att det är härligt att känna sig just snygg. Men först och främst så vill jag se mig själv i spegeln, och veta att jag gör allt det här för mig själv. Jag klär mig för mig själv, sminkar mig för mig själv, jag tränar för mig själv, jag äter godis för mig själv. Jag ger mig själv dessa saker för att jag tjänar på det, för att jag gillar det. Inte för att någon annan tycker det är snyggt. Om jag är obekväm, då mår jag inte bra, och jag gör inte bra ifrån mig.

 

Och om ni har något problem med hur jag ser ut... då är det ingen som lyssnar.


Det lite obehagliga i livet

Eftersom "tillståndet" av min han verkar ha blivit sämre (blev ju inte bättre av att jag fick pappas armbåge i pannan, eller att jag slog till funny-bone - båda imorse), får ni detta.



tyck synd om mig!

You Me At Six och Cobra Starship



Obs! Don't Drink And Drive!

Skulle gärna vilja ha den här låten som ringsignal... ;)

Cobra Starship blir nog ett av de band jag kommer spela sönder nu. Tillsammans med You Me At Six


Går på händer ned för trappan. Inte att rekommendera

Jag gillade Avatar. Det var faktiskt en chock för mig!

Skulle skriva mer om det, men jag har tyvärr stukat handen, så jag kan bara skriva med en hand...

Hur gick detta till?

Glömde min mobil på nedervåningen igår kväll, och jag använder den som väckarklocka eftersom min radioväckarklocka från åttio-talet har sagt hejdå till mig. Det var bäcksvart, och tänkte att fan, jag kan väl gå ner för trappen ändå! Jag har ju bott här hela mitt liv!

Fel.

Mitt i trappen ligger det några grejer som inte ska ligga där. Jag trampar på dem.

Nej, jag ramlade inte.

Allvarligt talat vet jag inte vad jag gjorde. Gled lite och höll i trappräcket, och så brände det till i handleden. Och så var det det.

(allt detta är skrivet med en hand. beundra mig)

Ikväll blir det Avatar, som jag ännu inte riktigt fattat.

Ska se Avatar ikväll, och jag vet inte riktigt vad jag tycker om det. Kommer jag vara en av de som älskar Avatar eller kommer jag inte alls gilla den? Det är frågan.

Har dissat trailern till den sedan jag såg den innan Final Destination 3D (en film som förövrigt bara hade 3D tills in fördel). Trailern sa ju ingenting om vad filmen handlade om. Det var bara massor av show-off och ingenting konkret. Jaha, en snubbe förvandlade sig själv till en Avatar. Then what?

Men aja. Ni får höra imorgon.

Till middag blir det väl McDonald's eller liknande. Eftersom jag har ätit såpass onyttigt den här helgen så tänker jag nog ta en sallad. Fast, det kan jag ju inte säga säkert förens jag står där och dreglar. Det blev ju pizza i fredags, och sen en liten bit till lunch igår (leftover), och så har det ju blivit mycket chips. Enough is enough, eh?

I veckan blir det trapporna i skolan, för att komma igång lite innan dansen nästa vecka. Taggadtaggadtaggad. Inga latheter för mig. Måndag nästa vecka kommer jag vara helt slut. Så då blir det nog hissen för mig. Latmask som jag är.

Nu ska jag sticka in i duschen, sen göra mig iordning lite. Två timmar tills jag ska åka, men det skadar inte att vara lite före ;)

Dagens notes

Det här är låtarna jag gillar idag.

16/1-10

Så dessa går på repeat just nu.

Ska läsa lite i boken "Thirteen Reasons" av Jay Asher. Den här boken kommer nog inte få mig att gråta, eftersom den inte är lika sorglig, och författaren är inte lika bra. Boken är ändå helt okej, och jag är lite nyfiken på vad som ska hända. Efter det blir det duschen som gäller, eller kanske ska jag bada.

Jag saknar att simma. Ska skaffa ett simkort.

Och nu så fuckar mitt internet, så spotify vägrar spela musik. Jaha. Kul!

De var på radion.

Jag ska aldrig, aldrig, aldrig säga att jag planerar att lägga upp något igen. För när det kommer till bloggar... då händer det inte. Jag gör det bara inte. "Åh jag ska lägga upp bilderna från xxx imorgon" 3 månader senare får man kommentaren "men var är bilderna då?"

Suck.

Men åt frukost för ett litet tag sedan. Blev nyponsoppa och bannan eftersom jag måste fundera ut exakt vad jag kan äta på morgonen. Har börjat må illa av att äta vissa saker, och det vill vi inte ha! Då på radio kom Arctic Monkeys på. Blev löjligt glad, eftersom Arctic Monkeys är ett av mina favorit band, och jag lyssnade nonstop på dem när jag var 14. Men jag slutade efter ett tag, eftersom jag bara hade ett av deras album, tyvärr, och den skivan blev sönder spelad.

Arctic Monkeys – Cornerstone

Det var låten som spelades. Inte alls min favorit låt av Arctic Monkeys. För 3 år sedan var det "The View From Afternoon", vilken är från skivan "Whatever People Think I Am, I'm Not", en skiva som inte finns på spotify. Sorgligt nog.

Sedan efter det, kom Lily Allen! Massa Britter. En låt jag börjat lyssna på för några veckor sedan, och den är underbar.

Lily Allen – Who'd Have Known

Nu ska jag lyssna på detta album Arctic Monkeys – Humbug

Ha det bra!

Min mycket dramatiska dag (skräckfärden)

I går var jag dålig. Det var inte så spännande inlägg direkt. Fast idag har jag ett till lite mer tankvärt inlägg planerat till senare.  Så stay tuned.

Har några mycket spännande saker att berätta om idag. Såsom skräckfärden som Marie-nyligen-fått-körkort tog mig och Victoria på, och hur jag stormade ut från en lektion, och så... min skjorta!

Kanske borde ta det i rätt ordning?

Vakna. Hemskt. Tog bussen. Eh. Tog tåget. Eh. Men här blev det lite komiskt.

Kom till 47an/53an/65ans busshållplats vid Centralen, och när jag kommer till toppen av trappan där så står busshållplatsen där, den lilla "kupén" eller vad fan det nu är, och är vänd från gatan, är på hjul, och flyttad cirka tre och en halv meter åt sidan.

Den var på hjul och vänd åt fel hål. Blev väldigt konfunderad, och såg mig omkring. Lite orolig med. Tänk om... bussen inte skulle stanna där längre. Fast då kanske det skulle stått nån lapp... Men bussen kom. No sweat.

Nästa!

Stormade ut ur en lektion. För att ta det kort; jag är väldigt trött på min omogna, högljudda och orespektfulla klass, och känner att jag inte kan lära mig något när jag har lektion med dem. Sedan gick jag tillbaka efter lektionen var slut och pratade med läraren.

Det var allt jag kunde göra för att inte ställa mig upp och skrika på alla. Vilket inte skulle lösa något.

Sista lektionen var den... och sen kom jag hem. Marie var där och försökte övertyga mig om att hon var fastlimmad i trappan, eller något sånt. Det var icke så. Efter det drog vi ner till lilla lilla Vallentuna för att hyra film...

Marie körde...

Och hon var jävligt bra på det! Trots att jag var berädd på att vara livrädd, eftersom jag fortfarande ser henne som 14/15åringen som irriterade skiten ur mig. Och det betyder att jag ser mig själv som en irriterande 13åring. hum hum. Aja.

Min skjorta glömde jag...

Skjortor för män är det bästa som finns. Så mysigt härliga, och snygga med på tjejer! Tycker jag i alla fall...

Snart är det mat dags =D

Liten paus i mediasalen

School... woho?

Snart lunch, och det betyder att min koncentrations nivå går från ca 80 till 0. Jag snurrar bara på scenen jag håller på med. Runt runt runt runt. Väldigt roligt... Har blivit klar

hej daniel här igen :):)

dagens outfit , halsduk mösaa och glasögon :P rebecca ser likadan ut. jag tycker hon borde ha en Borat-g-string bikini :) det skulle vara mycket underhållande. hej hej :)


uräskta avbrottet. Har blivit klar med ansiktet. Eller nästan. Just nu har gubben en låda till mun. Och ser tydligen ut som något från Monthy Python. Just nu gör jag en vagn, som i tågvagn, tunnelbana, metro, subway, tube. Beror på var du kommer ifrån.

Föresten ser jag inte alls likadan ut. Bara mina "ytterplagg" men vadfan. Är ju inte det roligaste att shoppa, direkt. Tror jag är en av de få tjejer som blir uttråkad i affärer. Skor, usch, nej. Gillar jag inte alls att handlar. För stora och breda fötter för det :P

Blir medtagen mat idag. Köttfärs, skruvadpasta, med smält ost på. Inte rinnande ost, nej, det sitter fast.

Bai bai.

Musik jag rekommenderar

Var för lat för att springa upp och hämta mina glasögon imorse (var är de förresten?) innan jag sprang till bussen, så det slutade med huvudvärk.

Note to self: det spelar ingen roll att du tröttnar på glasögonen ibland, huvudvärken kommer och tar dig om du glömmer glasögonen hemma!

Därför blir också det här det enda inlägget idag. Mitt huvud pallar inte riktigt med.

Och därför är det ett lathet-inlägg där jag bara rekommenderar musik. Från spotify. Sorry...

Sufjan Stevens – All the Trees of the Field Will Clap Their Hands (lyssnade på den här non-stop i flera timmar igår)

You Me At Six – The Truth Is A Terrible Thing

Imogen Heap – Hide And Seek

Demi Lovato – Catch Me

Amos Lee – Street Corner Preacher

The Friday Night Boys – Stuttering

The White Stripes – Seven Nation Army

Bloodhound Gang – The Bad Touch

Green Day – Good Riddance [Time Of Your Life]

Lily Allen – Who'd Have Known

Sia – Breathe Me

Hurricane Bells – Monsters - Soundtrack Album Version

The Walkmen – Little House Of Savages

Ha det toppen!

Boken fick mig att gråta

Så då har jag läst ut "Before I die" (Innan Jag Dör heter den svenska översättningen). Äntligen, eftersom alla pratar om den på nätet, om någon vill ha exempel av något i en bok, är det med stor sannolikhet att Before I die kommer på tal. Så jag har läst den...

Jag grät. Åh jag grät. När jag la ifrån mig boken vid sista sidan grät jag ännu mer. Jag grät i minuter efter åt. Gömde huvudet i mina händer och bara... grät.

Väldigt bra bok, med andra ord.

På median. och Daniel gästbloggar

Jag sov inatt. Sov väldigt gott. Trots det är jag trött som faan.

Har rast nu, och blev precis klar med mitt och Sannas story-board för vår animerade kortfilm. Det här kan bli bra om vi bara försöker och jobbar hårt.

Daniel spontan gästbloggar:

hej hej daniel som skriver. dagens outfit hmm rebecca har röd mössa grå halsduk och glasögon. japp. vad gör vi idag hmm vi e typ på media .grovt jobbigt assow .

The End

(ps. min mössa är organge)

Trötter är jag, trötter ja det är jag

jag är så här trött



Positiv sak: jag fick tillbaka pengarna från H&M. Presentkort, men ändå. Funderar på att sälja presentkortet till syrran xD så jag kan gå på bio eller något istället

Negativ sak: förbannade helvettes "#¤%%()##)#="%&¤#" SL. Fick stå ute och vänta på bussen i svinkallt väder, med fötter som gör ont och när jag bara längtar efter sömnen.

Yttligare någonting positivt är att jag nu ska se Chuck!

Det jag vill ha, är choklad

I skolan, och jag har media. Snackar med Sherry om orginalitet när det kommer till idéer. Egentligen finns ingen orginalitet...

Anledningen till detta är att vi ska animera en film i median. Vi har 5 veckor på oss, och det är grymt, grymt, kul och spännande. Ritar just nu ett storyboard.  Exciting! Speciellt eftersom jag inte kan rita, så folk får väl gissa sig till vad jag vill få fram...

Vill dessutom säga att jag inte somnade klockan tre inatt. Jag somnade vid fyra, och skulle upp klockan sex. Ja, jag har varit dö-trött större delen av dagen, fram tills nu. Nu blev jag plötsligt lite piggare. Kroppen vet väl att sömnen kommer sen... eller inte. Övertrött kanske.

Nu ska jag see om det finns något jag vill ha atomaten. Troligtvis... ja. Det finns.

Söndags tankar (handlar inte om gud)

Då är det söndag. Men denna söndagen är inte bara för att sova och lathet, för mig. Nej nej, jag ska skriva en svenska uppsats om Doris Lessing och hur motiveringen till varför hon vann nobelpriset passar in på henne, och om det gör det.

Läst lite på nätet också, och jo. Det passar.

Vaknade idag vid ett. Inte att rekomendera om man har skola nästa dag. Detta betyder att jag inte kommer somna förens klockan tre inatt. Det betyder att jag kommer få cirka tre och en halv timmas sömn. Usch. Icke bra.

Fast... orka oroa sig om det idag!

Nu har jag letat some en galning efter en Doris Lessing bok hemma, och mamma hittade den, lekt lite (lite) med Elsa och konstaterat, igen och igen, att hon är det underbaraste, sötaste, härligaste ungen i hela världen, och jag älskar henne så mycket.

Kan inte fatta att hon ska börja på dagis nu på onsdag. Fatta att hon blivit så stor!

Finklädd (med några "katastrofer")

Att inte äta är inte bra för mig. Jag glömde frukosten, så när klockan var tre så sprang jag runt som definitionen av en bitch. Sen tog jag en bannan (får inte förstöra apititen!) och två stora glas vatten (så törstig!).

Det gjorde det ju inte bättre att det mesta gick emot mig. Lyckades nästan förstöra ett klädesplagg idag. Duktig som jag är. Fast, jag vet inte säkert om det inte är förstört nu... om kjolen är det, blir jag ledsen. Ännu en födelsedagspresent som... försvinner.

Men detta är nästan "slutprodukten". Min ögonsminkning är inte helt klar ännu.



(tackar till syster Victoria som hjälpte till med "kropp korten")

Sminkningen ser myyycket bättre ut i verkligheten. Bara så ni vet.

Kalkonmiddagen på gång

(Det har varit ett par "på allvar" inlägg de senaste dagarna, och de går lite emot vad bloggen egentligen är, men eftersom bloggen handlar om mig så reflekterar det jag skriver det jag tänker på... och just nu går jag igenom några grejer)

Idag blir det Turkey Dinner. Det är något vi har ätit de senaste åren under julen, men iår äter vi det lite senare (fast julen kastas ju inte ut förens imorgon). Pappa är från England, så det har kanske liite att göra med det. Kalkonen är redan i ungnen.

Redan nu så har min storasyster, hennes fästman, och hennes lilla fina underbara dotter Elsa, klivit innanför dörren.

Eftersom det är kalkon middag så bjuder vi såklart över folk. Min moster, min kusin, ett eller två kusinbarn. Detta innebär att jag måste städa. Oh No. Men först ska jag slinka in i duschen. Måste skjuta upp det jag inte vill göra. Japp, japp.

Jag återvänder till dansgolvet!

Även om jag varit rätt bitchig var idag en väldigt bra dag.

Jag fick MVG på Text kommunikation A kursen
Jag fick MVG på de tre CAE mock tests som vi fick tillbaka idag (Certificate in advanced English. Fick 72%, 86%, 88% då 70 var mvg för Eng C, men 80 är A (mvg) för riktiga CAE... typ. vet inte)

och, det alldeles underbara.

Jag ska börja dansa igen! Ja! Efter ett och ett halvt år borta från dansen, efter jag bröt min tumme (sånt händer, en del av grejen) ska jag återvända. Men den här gången blir det Balletakademin, och så blir det modern/nutida, istället för street, ballett eller jazz show, som jag förut dansade.

Så, grattis till mig!

Detta gör mig löjligt lycklig!

Metro: svar på krönikan. Storlek 40 är fortfarande en utseendefixering

Läste metro idag, och blev så grymt irriterad på hon som skrev krönikan idag. För det första lackar jag sönder på sättet hon skriver sina krönikor, som om hon skriver ett inlägg på ett forum, och inte i en tidning, och sedan på vad hon faktiskt skriver.

Hon är i min ålder, ganska exakt (detta vet jag eftersom vid vissa tillfällen är jag en svamp när det kommer till fakta), och hon pratar som om hon är trettio eller fyrtio. Som när hon pratade om att hon inte drack, och att eftersom hon var 17 år så var det försent för henne att börja dricka, ändå. Behöver inte ens kommentera det. Det är bara hur löjligt som helst.

Men idag så pratade hon om att "storlek 40 är ju bra ändå", eller något dylikt, och att hon skulle sluta banta. Än en gång, hon är 17 år, och hon pratade om det som om hon hållit på och bantat i tolv år. Sedan, storlek 40 är fortfarande en storleks fixering. Storlek 40 är en storlek. Sluta bry er om den, och kolla er i spegeln istället!

Och sedan snackade hon om att hon skulle sluta prova storlek 25 i jeans. Om jag hade ätit något då hade jag satt det i halsen. Vaddå storlek 25 i jeans, och storlek 40 i samma mening? Jag har storlek 40, och kanske lite större i höfterna, men jag kan säga att jag aldrig kommit på tanken att ens försöka klämma på mig ett par 25 jeans. Att gå under 30 är en absurd tanke.

Allt det här handlade om att hon skulle vara en bra förebild. Och eftersom hon var en så duktig och idealisk förebild så hade hon ätit en chokladboll varje dag, och inte tränat heller, en hel vecka. En vecka. Denna flickas tidsbegrepp är inte det bästa. En vecka är ingenting, gumman.

Fast, jag tycker inte att någon som äter onyttigt och inte tränar är en förebild heller, jag tycker inte någon som äter nyttigt och tränar regelbundet är en bra förebild heller. En bra förebild är någon som är bekväm i sin egen kropp, någon som kan gå in i en affär och utan att tänka ta den storlek som de tror passar bäst istället för att tänka på vilken annan storlek som de skulle vilja passa i.

Det handlar inte om maten du äter, hur ofta du tränar, vilka kläder du har på dig, storleken på dina bröst, hur stor din kuk är, var du handlar, vilket midjemått du har, ditt BMI. Inget av det gör dig en förebild, inget av det är din personlighet. Visst, det kanske lägger till något till vem du är, men inget av det är totalt du.

Sluta tänka på vad andra tycker och tänker om dig, och tyck om dig själv istället.

Det värsta misstaget du kan göra, är att svika dig själv. Det har jag lärt mig den hårda vägen.


RÄTTNING:
Hon har tydligen inte tränat på ungefär en månad. Hjälp. Ge henne en medalj. Eller förresten, ge mig en! Jag har inte tränat ordentlig på över ett år! Fast, det är jag ju inte stolt över direkt... det är ju kul att träna. Men inte att träna för att "gå ned i vikt och vara vacker som få". Träning handlar inte om det. Det handlar om att må bra, fysiskt och psykist.
... Finns inga ord för hur irriterad jag blir på denna människa. Jag gillar det inte, men jag är det.

I skolan är huvudet fortfarande på kudden hemma

Sitter just nu i skolan och drömmer om sängen. Tänk vad skönt det skulle vara att sova.

Att jag känner så här andra dagen i skolan bådar inte speciellt bra... Men, jag vänjer mig nog vid tröttheten snart. Och just det kanske inte heller är bra...

Ska snart prata med min text a lärare om hur det gick för mig i kursen. Jag tror det handlar om att jag ligge roch velar mellan mvg och vg. Sånt suger. Nästa vecka blir det text b som gäller!!

Taggad? Njao...

Social betyder något helt annat idag, än för säg... tio år sedan

En positiv överraskning idag. Julia hoppade på mig när jag gick av pendeln idag, på väg hem. Det var kul, då kunde jag snacka med henne på bussen hem.

Självklart snackade jag upp en storm.

Och sedan på "morgonen" (klockan var ju faktiskt tolv) åkte jag med Pia till skolan. Hon har en ny mobil så självklart skulle hon updatera sin facebook och twitter status, och kommentera på min twitter. Fick mig att känna mig hyper-omodern med min mobil som i och för sig har google maps på sig. Men... jag pallar inte med den.

Ingenting annat värt att nämnas idag då. Förutom att jag pinas genom Matte B nu. Längtar till trean då jag slipper läsa matte!! Skulle hoppat av, om jag inte kanske ville plugga vidare...

Trollet lipar åt skolan

Skolan börjar idag, och till skolan säger jag då...




I den vinklen ser jag ut som ett troll xD

Stand still, look pretty

Ibland vill man lyssna på en låt som inte bara är happy-go-lucky hela tiden, utan säger att man inte är helt ensam om de där ledsna känslorna man får ibland. Ibland mår man bättre än andra dagar, och vissa dagar mår man helt piss. Så är det för mig, och då älskar jag låtar som denna

The Wreckers – Stand Still, Look Pretty



Vi vet inte hur andra har det, vi ska inte dömma deras lycka eller olycka, vi kan inte säga om de är "värda" att må dåligt, om någon mår dåligt så gör de det. Se inte ned på dem, eller säg "äh, jag har varit med om värre". Krama personen, säg att du finns där eller säg ingenting. En kram, ett leende, ett hej, kan betyda så mycket.

Underskatta inte makten du har att göra någon annan glad.

Mitt schema v.2-8

Då har jag fått mitt schema för v2-v8.



Hur många matte lektioner tror ni jag kommer gå på? Hmm...

Skönt schema ioch med att jag slutar ganska tidigt alla dagar. Senast jag slutar är ju klockan 4... I och för sig är det på torsdagar och fredagar, värsta dagarna... men

I can deal with this. I can work this.

"Attackerad för att gå naken" - det hör till vardagen


Nu har jag sagt hejdå till min stora syster Johanna, och hon skrek mig nästan i örat. Det är sånt som hör till. Hon kommer tillbaka till Stockholm snart igen, eftersom hon ska jobba ett antal mil utanför Stockholm. Därför kommer jag få se henne om en månad, tydligen.

Sedan gick mamma ut, kom tillbaka och sa något som lät som "attackerad för att gå naken". Men alla vi var fullt påklädda, men sedan så kom hon tillbaka med en kokbok som heter något "mat". Tror ni hon pratade om den?

Och ja, hon tog med sig kokboken ut för att läsa när de lämnar Johanna på flygplatsen...

New Moon Parodi (den bästa)

Måste dela med mig av den bästa New Moon parodin jag sätt. Kanske jag tycker den är bäst eftersom det inte är så mycket dialog och mer musik och typ dans? Ja. Bästa scenen kommer vid 06:30 (och absolut bästa är vid 06:50).

INNEHÅLLER MYCKET SPOILERS. Så om du vill se den här senare, och inte har sett den, och inte vill veta vad som händer... se inte.



Att somna hos frissören = 10p

Jadu, jag vaknade vid ett idag, och kom på att jag skulle åka till frissan vid två. Latade mig tills cirka 20 minuter innan bussen gick, och var klar 10 minuter för tidigt. Jag är proffs.

Hos frissan fick jag håret tvättat av en massör (eller vad fan det nu kallas), som aldrig tvättat hår förut. Jag fick äran, eftersom jag var så bra på att luta mig bakåt (väälidgt bra sak att kunna?). Det gick bra, och jag fick nästan inget vatten någonstans förutom i håret och ansiktet. Jag somnade nästan...

Mitt hår är nu lite lättare att ta hand om.

Idag hade jag tänkt att se på Glee. För jag är en äkta tv-serie nörd. Film har jag nyligen börjat gilla, samma med musik, men just tv-serier... det är så kul för att det håller på i massor av timmar, istället för bara en eller två som i en film. Man kan se alla karaktärer utvecklas och fästa sig vid dem...

Ja. Det var mina planer idag.

Min passion; att skriva

Jag har berättat ganska mycket vad jag inte gillar. Och det kanske inte är speciellt inspirerande. Därför tänker jag säga någonting som jag älskar mer än något annat. Eller, det kanske är en liten överdrift, men vi går vidare.

Jag skriver. Med det menar jag att jag skriver; dikter, noveller, krönikor, "novellas" och böcker (jag är modig nog att säga det). Jag bloggar även, men det har ni nog redan räknat ut.

Det jag inte skriver är artiklar, för det är nog det tråkigaste som finns.

Var på ett skrivarläger nu i sommras, och då sa de att inte kan vi alla bli författare (varför inte? tänker jag, allt är ju möjligt)så om det inte går att bli författare kan man kanske bli journalist! Blev lite sur (lite för överdramatiskt, men kommer just nu inte på ett bättre ord), för att skriva en journalistisk text skilljer sig extremt mycket från att skriva en litterär text.

Min största dröm är att publicera en bok, och en till bok, och yttligare x antal böcker. I november skrev jag klart min första bok. Har försökt några gånger förut, men de höll på i evigheter och sög så hårt, att jag ett år efter jag skrivit dem raderade dem, innan jag hann tänka över det. Ångrar mig inte speciellt mycket.

Just denna bok håller jag på att skriva om lite nu, och jag tänker skicka iväg den till ett bokförlag senare i år. Har inte så stora förhoppningar på att de kommer acceptera den, men jag måste försöka, för jag tror på mig själv, och vill nå min dröm. Jag börjar tidigt, så jag lär mig ett och annat med tiden.

Om ett tag kommer jag börja prata lite mer om den boken.

I'm burnin' Julia

Just den här låten har jag nog älskat hela mitt liv. Hansen/Randow – I'm Burnin' Men det är inte just den sångaren i den här låten som den jag älskar. Därrför lägger jag upp låten som youtube video. Helt underbar.




Var hos min älskade Julia idag. Firade hennes 17års dag (som var ett litet tag sen nu). Det var mysigt, men jag stack hem lite (kanske 12 timmar) tidigare än de andra av diverse anledningar.

Rekomenderar lite film

Jag stannade upp och såg på en skräckfilm inatt. Eller skräckfilm som vi känner till det som, kanske det inte var. I USA var det en PG-13 film, vilket kan både vara ifrån 11 år och 15 år här i Sverige. Tror att det var mer en 15-år film...

Den var lite smått läskig, på det sättet att den var lite creepy. Jag hatar också när saker hoppar fram, för jag är lättskrämd på det sättet.

Några äckliga aniskten och armar som kanske inte var speciellt äckliga. Och sne fåglarna. Usch och fy. Fåglar som attackerar är inte något jag gillar.

Jag tyckte skådespeleriet i filmen var helt okej, ibland var det lite halvdant. Kristen Stewart gjorde bra ifrån sig (dömmer ni henne efter Twilight, som inte gick så bra, se en annan film av henne, hon ÄR jävligt bra).

Eftersom jag är ett fan av Kristen Stewart (och tycker Robert Pattinson (när han inte spelar Edward *shudders*) är så jävla snygg), tänker jag lista några filmer som hon är bra i. Kanske ni vill se någon av dem?

Speak - baserat på boken "Säg någonting" (som den heter på svenska, väldigt bra ungdomsbok), som handlar om Melinda Sordino som precis har börjat High School. Efter att hon ringt polisen på en fest under sommarlovet är hon nu utstött, och ingen bryr sig tillräckligt för att ta reda på varför hon ringde. Och, hon pratar inte.

Zathura: A Space Adventure: en barnfilm, men jag älskar riktiga barnfilmer som är från 7 eller 11 år. De är härliga, och den här är inte ett undantag. Två bröder som inte kommer överens hittar ett spel som de börjar spela, och under spelets gång är de ute i rymden, långt från hjälp, och måste slåss igenom hela spelet för att ta sig hem igen. En film jag velat se när jag var mindre.

In The Land Of Women: just den här filmen kan jag babbla på i evigheter om. Älskar den. Adam Brody, Meg Ryan = något riktigt "ägit". Den har den galna farmodern, den dysfunktionella familjen, den smått "clueless" mannen, ett litet viktigpetter barn, den missförstådda tonårsdottern, och den missförstådda mamman. Härligt.

The Cake Eaters: eeh. Inte så bra, tycker jag. Men många talar väldigt högt om den. Handlar om en dödligt sjuk tonårs tjej som vill leva lite innan hon dör.

Adventureland: du vet "Superbad"? Då vet du ungefär tonen på den här filmen, för det är samma regissör. Bara denna är lite mer allvarlig, fast fortfarande rolig. Den utspelar sig på slutet av 80-talet. Handlar om en kille som precis tagit studenten från college, och får reda på att hans föräldrar nu är panka, och han kan inte vidare utbilda sig för att uppfylla hans dröm om att bli journalist. Därför får han ta ett jobb på "Adventureland", ett Tivoli. En "coming of age" film.

Sedan så kommer snart "The Runaways" som jag inte har en tvekan om att den kommer bli jätte bra, för Dakota Fanning spelar huvudrollen, och sedan "Welcome To The Riley's" som en hel del ser framemot, men jag läste manuset, och var inte speciellt imponerad..

Ha det gött!

Lite smått och... inte gott

Jag blir lika full i skratt varje år det blir vecka 53. Just för att jag lärt mig att det endast finns 52 veckor på ett år. Men det lär vi ju oss nu att det inte är helt sant.

Det är precis som alla de där skrönorna alla skrämde oss med när vi var små. Som att om vi badade inom en timma efter maten skulle vi få kramp och drunkna. Jag kan säga som en äkta badälskare, som spenderar mer tid i vattnet än uppe på land om jag är nära havet under sommaren, att jag aldrig drunknat. Och jag älskar också mat.

Fast jag gillar inte tomater, eller oliver, och inte fårost, och fan heller flygande Jacob. Varma grönsaker som går att ätas råa... nej nej nej. Ush.

Mycket av detta fanns i min middag idag. Blev mycket kvar på min tallrik.

Lite tillbakablickar

På nyårsafton använde jag min kamera för första gången sedan oktober. Pallade inte ladda den förens dagen innan nyår. Med hjälp av Sherry lyckades jag ta cirka 130 bilder. Några av dom är det ingenting på. Undrar hur det gick till...

Tänkte visa det fina klänningen jag hade på mig
BILD BORTTAGEN PGA ATT DET ÄR FÖRBJUDET ATT TA BILDER FRÅN H&M (= höga böter)

Den är fin. Men absolut inte värt besväret det tog att införskaffa den. H&M har snott 200kr från mig nu (min födelsedagspresent). Just när banken fuckar upp och ger min syrra mina pengar också... De förvirrar oss mitt under rushen och sedan några timmar efteråt tänker man tillbaka och... FAN.

Ska såklart tillbaka dit, när de kollat igenom deras kassa för att se att de minsann har fått 200kr för mycket dagen innan nyår.

Och vad ska jag göra idag?
Lite.

Jag blev "retweeted"!!

Jag blev väldigt lycklig nu. På twitter (ja, jag har en sådan, länk finns under länkar) blev jag "retweeted" två gånger, inom loppet av några minuter.

Vad är "retweet"?
Tweet är det 120 bokstäver långa medelandet du lämnar. Skriver du någonting roligt/smart eller något som npgon annan håller med om, finns det en "retweet" knapp. Det betyder att denna personen "visar" ditt tweet för dens "followers".

Att få ett tweet retweeted är väldigt roligt, för det betyder att någon läser det du skriver, och tycker det är roligt, eller något.

Mitt tweet som blev retweeted?


Lång historia, men det kom upp ett trending topic (något många snackar om) som var "whoremembers" och det skulle egentligen vara "who remembers" men alla missförstod och trodde det stod "whore members".

Ja. Det här är jag klockan två på natten.

Appropå musiksmak...

Jag är inte det största musikfånet. För att vara allvarlig började jag inte riktigt lyssna på musik förens jag skaffade spotify förra året. Innan dess så var det så att det hände att jag lyssnade på en låt då och då. Oftast så lyssnade jag sönder en skiva under några månader, och sedan tog det ett bra tag tills jag hittade ett bra band igen.

Detta förändrades när jag skaffade spotify.

Men, jag är fortfarande inte ett musikfån, jag kan fortfarande inte snacka musik, och min musiksmak varierar lika mycket som Marabous olika chokladsmaker, och sorter. Ena dagen är jag ett stenhårt fan av Katy Perry, och nästa The Hives och den tredje Alexandre Desplat.

Likadant har det alltid varit med kläder. Jag tycker olika saker är snyggt olika gånger. Och samma sak med mitt hår. Därför har jag gått igenom massor av faser där jag klätt mig i kläder som var så fula att jag skulle inte tveka på att folk blundade när de såg mig, och frisyrer som varit... lite mindre smickrande.

Vad vill jag komma fram till med detta?

Jo, att jag vill dela med mig ibland av den musik jag lyssnar på. Ibland säger jag en specifik låt, eller ibland gör jag på detta sättet: Låtar


Klockan är tre, och god morgon!

Tydligen tycker min familj att det inte är okej att sova till klockan två. Men, eftersom jag gör det så fortsatte jag att dra mig i sängen till halv tre. Kommer ner och möter min pappa, som vänder sig förvånat till min mamma och säger "Hasn't she been up yet!?".

Hur han kom till den slutsatsen vet jag ej.

Idag ska jag göra följande:
ingenting
ingenting
äta
ingenting
ingenting
godis?
ingenting (en lång stund)
sedan går det över till imorgon, och sedan går det några timmar och sen somnar jag.

Tycker det är ett härligt schema att följa.

Men nu sitter jag här i min säng och tänker läsa lite. Har några böcker att läsa nu, men det är inte de som lockar mig vid detta tillfälle...

Ha en bra dag!

En tjej är tillbaka och viskar i erat öra

Då är jag åter tillbaka i bloggsvängarna. Denna gång med firefox, och en större spellista som soundtrack. Detta inlägg har Kings Of Leon som soundtrack. Vem gillar inte dem, liksom?

Sedan jag senast updaterade har jag flängt hit och dit som, ja något. Jag har läst makalöst mycket fanfiction, skrivit en hel del, tittade på Glee flera gånger om, varit med mina nära och kära (vänner och familj).

Det är någonting med mina vänner och dra all-nighters. Jag fattar det inte. Jag är död vid tre. Fast jag har stannat uppe till fyra varje dag nu på jullovet, förutom i onsdags, men då hade jag en förjävlig huvudvärk. Och i natt. Men mamma väckte mig vid nio igår (NIO!??).

Det här kan då översättas med att jag slockade vid tre inatt, men väcktes titt som tätt av människor som stannade upp hela förbannade natten. That's good, start 2010 with sömnbrist.

Gott Nytt År människor. Jag hoppas att 2010 kommer behandla mig lika bra som 2009 (men jag hoppas på att det blir lite bättre).

RSS 2.0