En halv timma innan take off

Ska åka om cirka en halv timma och har därför nu sminkat mig. Ska bara fylla i eyelinern med kajal, så att det inte ser helpuckat ut.

Pappa gjorde en indisk maträtt (älskar nord indisk mat, det är den bästa matkulturen som finns), och den var stark som fan. Men sånt är bara bra. Pappa och Victoria satt och svettades, men insisterade att de älskar stark mat. Jag tycker det var kul, iallafall.

Men puss puss på er ;)


Det är 7 timmar och 43 minuter kvar!

Jag gör en mellanlandning. Idag igen.

Imorse när jag gjorde mig iordning tänkte jag ta den där liquid eyelinern igen. Men min ögon-handkordination var inte på topp och det slutade med att jag fick tvål i ögat. Aj.

Har varit i stan, och träffat en del av det Svenska NaNo gänget. Det var kul och livligt. Ser verkligen framemot då klockan slår 00.00 inatt! Då kommer jag börja skriva som en galning om Sara och hennes tragiska livsöde.

Men innan dess ska jag, mamma och Victoria gå och se "Allt För Min Syster" inne i stan. Det kommer bli en gråtfest, tror jag, med tanke på hur blödig jag blivit på den senaste tiden.

Och:
tack till NaNo gänget för de muntrade upp mit väldigt dåliga humör.

Mamma kommenterar idol

Nej vad gulligt!

Ser/såg på idol med mamma och Victoria, och så börjar den där snubben visa bilderna på sin sambo, och DET VAR SÅ GULLIGT. Han friade till henne!

och självklart säger mamma mitt i det hela, och alla väntar på hennes "ja":
Tänk om hon säger nej

Min mamma är bäst. Jag har ju sagt det förut.


Misslyckat försök på humor

Mamma dukar bordet (jag vet, jag borde hjälpt, men jag var i min egen värld).

Jag: dukar du ehm... fint?
Mamma: ja, det är ju Alla Helgona Afton!

Jag sa det i min manligaste röst (init och couscous människor fattar nog vad jag pratar om), men min mor hon missade humorn hon.

Kollar på gammla blogg inlägg från tiden i England i Maj (bloggen var då apurebecca skriven delvis på (hemsk) Engelska), eller mest på min livejournal blogg, som är öppen för bara en handfull personer. Gör mig lite nostalgisk, och lite ledsen på samma gång. Det hände ju en hel del under den tiden...


Har ingen bra dag idag

Är inte på humör för att göra ingenting idag. Vill göra något men det verkar ju inte som om det blir av.

Finns det någon snäll själ som skulle kunna tänka sig att göra mig sällskap idag? Mamma är för trött för att gå på bio, Victoria kommer komma hem och bitcha, jag är på gråt humör. Ingen som bor inom 30min är hemma, och det verkar som en viss person har förlagt sin mobil.

Vad fan ska jag göra nu då?


Fredag är chips dag!

Jag vill ha chips. Bara så ni vet.

Vad är era favorit chips?

Mina är Sour Cream Union och Vikkin Chips (med dipp).

Och jag fortsätter att leva vidare, liksom planlöst

Jag hade skrivit ett inlägg, men sen laggade datorn. Så det blir inget sånt inlägg, inte nu.

Ville jätta gärna ha på mig skjortan jag köpte igår, men istället letade jag upp min gamla skoltröja från åttan. Vill ju inte förstöra min kära skjorta.

Idag har jag inga egentliga planer. Kanske ska se Allt för min syster med mamma och Victoria (som kommer hem idag), som vi tänkt i säkert över en månad. Hoppas det blir av. Vi tänker ta med oss näsdukar, efter som det är en "hitting close to home" film.

Ha det bra
=)

För trött för att komma på en rubrik

Godmorgon!

Nä, nu skojade jag faktiskt! Har tyvärr varit vaken i ungefär 12 timmar nu. Jätte trött, och därför ligger jag i min säng under täcket och myser.

Igår blev väldigt lyckat. Hade kul som fan. Fast jag lyckades låsa min mobil, och nu behöver jag PUK koden (satt där och undrade varför fan mobilen sa att det var för få siffror när det faktiskt var 4 stjärnor... blä).

Vaknade i morse, och när jag borstade tänderna upptäckte jag ett sugmärke. WTF!? Nu undrar jag efter bra sätt att dölja sug märke för föräldrarna. Halsduk är ett no-go. Just nu kör jag med skjortan uppvikt (ni fattar väl vad jag menar?)

Vi gick från Tani till täby centrum där vi käkade BK (Sherry körde på donken). Gott som in i helvette! Smällde i mig maten, och inte fan kände jag smaken direkt. Fortfarande mätt 5 timmar senare.

Efter det åkte vi till Eriksdalsbadet där vi träffade Sanna, Sannas pojkvän, Sannas lilla syster, och Sannas lilla systers kompis. Ja.

Mamma ropade precis, trodde jag hade gått o lagt mig tror jag. Nä, så bakis är jag inte... fast jag somnade nästan på bussen på vägen hem!

Nä, nu ska jag halv sova vidare. Fast först: av okänd anledning gick jag in på kissies blogg (jag ville se ankläpparna...), och vem står hon där med om inte med den där snubben jag garvade åt i sommras när vi träffade honom i drottningholms parken för att han pratade så jävla snobbigt. Cheers to you!


(bild bilder!) Jag är en natur begåvning på det mesta ;)



Hos Pia (hennes blogg som skall misstolkas är: in my mouth), och är så gott som klar! Jippi! Första gången med liquid eye-liner och det gick makalöst bra! I am a natur begåvning!

Min kamera dog nyss. Vilket suger extremt mycket.

Lite spänning i luften vid denna sekund, för Pia håller på att sprätta fejkblod på sig själv. Undra om det blir bra? Ja såklart! Eller blod var det visst inte! Aja, sen blir det då.

Lyssnar på musik (min bästaste playlist fun songs), och väntar på att Johannes (och Victor?) ska dyka upp. Det sker någon gång snart typ NU.

Ha en underbar kväll allihoppa! Det tänker jag ha ;)

Rebecca gör en mellanlandning

Hej, då är jag hemma igen!

Jag och Pia hade det bra i Täby idag. Men när vi stod och väntade på tåget på vägen dit träffade vi Vafa (jag stirrade väldigt odiskret på honom ett tag innan dess). Väldigt kul att träffa folk från högstadiet igen. Det brukar bli så när man vandrar runt i sina hemtrakter.

Pia skulle köpa mobil, eftersom hennes begått självmord med hjälp av el. Den hon tänkt köpa, och skulle kommit ut i butik för tre veckor sedan, hade ännu inte levererats. Jahapp. Men jag fick iallafall tag på det jag skulle ha. Plus en liquid eyeliner, för min har försvunnit under mystiska omständigheter.

På tåget på vägen hem fanns en skara med barn. De var lite lustiga. Hade tankar om att hoppa upp på taket och åka där om man inte hade biljett. Det var också ett barn som sa "Titta, en kändis!" och sa det helt rätt med sch-ljud och allt. Men då hoppar en annan besservieser in och säger "kändis" men med k, och inte sch-ljud. (schändis - rätt, Kändis - fel). Jag och Pia höll på att dö av skratt

Hemma nu. Har plockat ihop lite grejer och lovat mamma att när jag vandrar ute ska inte min kjol vara så högt upp att man ser att jag har stay-ups och inte strumpbyxor. Hon blev lite orolig, och det lät lite smått humoristiskt.

Har än så länge plockat ihop:
-Shortan
-stay-ups
-eyeliner
-linne
-kjol
-bältet
-trosor (ska sova över!)
-bikini

Ska plocka ihop nu:
-deo
-foundation
-parfym
-handduk
-strump
-stora dölj-mitt-hår mössa
-kanske en bandana (om jag hittar den jag vill ha)
-hårspännen (se ovan)
-kanske glasögonen
-tandborste
-borste?

När man inte kan sova stirrar man inte bara upp i taket

Ja, god morgon. Om den är god för dig beror väl på.

Kunde inte somna när jag väl stängt av datorn igår, vilket var runt tolv. Låg i sängen och filosiferade om när man säger ra, istället för då. Det visade sig vara ganska ofta.

Vad dum du ska vara-ra!
Vad gör du-ra?
Men hallå-ra?

Mest i slutet av meningar.

Fast innan det stod jag inne i badrummet och noppade ögonbrynen, och kammade tuppkam (i hela håret) för jag hade tråkigt. Med kort hår som jag, står håret åt alla håll. Det har fortfarande inte riktigt lagt sig. En liten bit hår sticker ut som en gren. Hej hår!

Sen undrade jag om jag skulle berätta för mamma om fail datorn, som hon av okänd anledning kopplade in igår - det är så att när den får el, då sätts den igång, och stannar på tills man aningen stänger av den eller drar ut elen. Jag vet inte om det är meningen att den ska stå på, av ännu en okänd anledning, så jag låter den stå.

Efter ett tag blev jag trött på allt det där filosiferandet, så jag bestämde mig för att byta lakan. Klockan var halv två vid denna punkten. Men inte ens nya lakan gjorde tricket.

Till slut somnade jag, iallafall.

Till frukost blev det nudlar utan soppa, så det ska vara. Och nu sitter jag och väntar på att jag ska orka göra mig iordning för att åka till Täby. Det händer någon gång.


Mina planer för imorgon i punkter, nästan

Ska iallafall till Täby Centrum med Pia i morgon. Behöver stay-ups och kanske någon större skjorta att ha på mig. Ska vara en pinup girl. Har ett bälte att ha till, ett vitt linne att ha under.... och så ett par skjorts eller en kjol... det bror på.

Efter det bär det av hem igen. Vad jag gör där är frågan. Efter ett tag ska jag till Pia, och vi ska sminka oss och göra oss iordning. Bilder på resultat blir det definitivt iallafall.

När det är gjort, och magen är full. Kanske bär av hem för det. Jag vet inte. Men då vid 18.00 ska vi vara hos Julia. Där stannar jag och Cormac (möjligtvis också Cormacs flickvän Paulina/Powie) tills runt 20-21 innan vi drar till Tani. Hos Tani är vi de enda utklädda,och det kommer bli roligt.

Imorgon är alltså en jätte kul dag. Får träffa alla möjliga människor och åka runt lite överallt.

På torsdag ska jag åka och simma med Sanna och Sherry på Eriksdalsbadet. Kulkul.

Nu blir ni lite konfunderade va? Var bor lilla Muffins egentligen?

Ska jag gör inget alls istället?

Min mamma är så rolig. Hon kommer hem och har handlat, jag berättar om mina onda fötter och så beger sig hon in i köket för att ställa in den mat hon köpt.

Mamma: ja, det är verkligen skillnad på när du är hemma och när Victoria är hemma
Jag: vaddå då?
Mamma: Victoria skulle plockat undan
Jag: jag har plockat i och ur diskmaskinen...
Mamma: men du har inte diskat!

Jamen, jag är inte ett städfreak som Victoria. Tycker inte att allting måste tas itu med direkt. Det går att vänta några extra timmar, faktiskt. Kan man inte få lite uppmärksamhet för saker man gör istället för det man inte gör. Då skulle det bli så mycket roligare att faktiskt göra något.

Blä.


Det där med att ta en promenad var inte en bra idé tydligen

Det där med att gå på en promenad visade sig att det var nog inte den bästa idén. Tog på mig vinter skorna för första gången - jätte smart val. För mycket kläder för jag svettades som galet, men jag hade tänkt att jag skulle vara ute länge och kanske bli riktigt kall då.

Det som var bra/roligt med det hela var att jag glömde mina glasögon så allt såg jätte konstigt ut. En snubbe såg ut som han hade svalt sitt ansikte, men det visade sig att han bara tittade neråt. Jahapp. Lite sånt här och där. Sen gick jag förbi några moppepojkar, och några moppeflickor som trodde att de var jätte tuffa. Kommer ihåg det, hur jävla stolt man var för att man gick i nian och kunde köra moppe, ha sex lagligt och att man faktiskt var straffmyndig (men det hade varit kul att slippa...). Men så här efteråt, nej det var man inte. Känner mig inte så stor nu heller. Tänk om tre år, då ser jag tillbaka och tänker "pfft, 17? Jag var en bebis då", och så kommer det fortsätta med de flesta åldrar.

Alltså kom jag fram till att de fick tycka att de var jätte stora, men fan ska de veta att jag är äldre! (hahaha)

Sen var det jäkligt fint där nere vid sjön. Jävligt många änder (frågade Johannes om det faktiskt heter änder, för jag började tänka på rumpor när jag skrev det. Både Johannes och google tycker att det stavas änder, så jag håller med). Trodde vid ett tillfälle när alla började gå upp på land att de skulle attackera mig. Jag sprang där ifrån då...

Sten i skon hade jag också. När jag kommer hem och tar av mig skorna upptäcker jag att jag var mer skadad än vad jag trodde. Det gjorde jäkligt ont. Så jag är omplåstrad och kan inte gå så bra. Stackars mina fötter.


You kick up the leaves and the magic is lost

Jo tjena att jag kommer ut på någon promenad idag! Sitter fortfarande i pyjamas och mysar. Det här går ju inte för sig.

Nu ska jag bara lyssnar på Bad Day avd Daniel Powter (helt underbar att vakna upp till en trött och seg vinter morgon). Daniel Powter är helt underbar, eller det tyckte jag var 13 år. Har något underdeligt minne som kan ha varit en dröm där vi åker upp för en jätte lång och brant väg. Är ca 50% säker på att det var en dröm, men också 50% säker på att det inte var det.

Konstiga saker det.

Daniel Powter – Bad Day


Smart på detta sättet, alltså

Jag är så smart. Skickar hem ett docx dokument istället för doc. Ja, så går det när man har brottom till tåget.

Får se om någon är villig att ändra till doc för mig, borde inte vara svårt.

Ska lata mig i någon timme innan jag tar en promenad ner till centrum. Tänker ta foton, och kanske tar en omväg hem för att gå förbi mitt favorit ställe... Ja, tänker lägga upp dem sen, men jag säger ingenstans att jag är ett proffs, att jag är speciellt bra eller att min kamera är bra (vi skyller allt det dåliga på att jag inte har en bra kamera?)

Och så är ingen av mina hjälpar-människor inne på msn. Ahapp.


Music TV (MTV) utan musik? (och lite feel good saker)

Kollar på ZTV, eftersom konstigt nog spelar de mer musik än MTV. Det är väldigt lustigt det, för jag vet att MTV står för Music TV, och music är jag ganska säker på att det intebetyder skräp. Iallafall, skämt åsido.

Först var det Pink "I don't believe you" - tummen upp.
En ny version av Umberella - videon var så sugigt gjord och låten alldeles för känd för att bli omgjord på det sättet. Det passade inte ens.
Och nu The Veronicas "4ever" - måste erkänna att jag tycker The Veronicas är ett härligt gulligt band, alltså mitt feel good band.

Nu när jag avslöjar att The Veronicas är mitt feel good band, kan jag avslöja vilken film som jag ser på när jag vill se på mindless skit och bara vara lycklig - Camp Rock. Den påminer så mycket om vad jag skrev och läste när jag var liten. Så jävla härligt.

Men nu ska jag inte se på den filmen, eller skriva någonting sånt. Näne, jag ska skriva på personporträttet!


8 år senare är vi starkare än någonsin

Tänk att jag inte kom på det här själv. Det är 8 år sedan livet tog en total omvändning, när himlen helt plötsligt var närmare än vad jag trodde.

8 år sedan Victoria opererades i 8 timmar för att få bort hennes hjärntumör. Livet blev inte det samma mer, jag förändrades från en sprallig, pratglad och helt bekymlerslös liten tjej till någon som inte ville prata, inte ville veta av något.

Vår familj har varit med om mycket sedan dess. Tårar av sorg och glädje.

Jag skulle göra allt för att Victoria skulle slippa det, men samtidigt har det gjort oss till de vi är idag, och det är det enda jag vet om. Idag undrar jag inte längre om tänk om, för det här hände. Jag och Victoria har tagit oss igenom det och blivit bra personer. Victoria är den merst underbaraste personen i världen. Jag älskar henne mest i mitt liv, och jag vet inte vad jag skulle gjort utan henne här i livet.

Och det underbaraste av allt är att vi har gått från det, till att kunna sitta vid matbordet och tycka att det här riset inte riktigt var det bästa till chili concarnen och att jag kan skratta om så små triviala saker som jag förut ville undvika.

8 år, och jag har lyckats göra någoting bra med det jag varit med om.

Vi är alla starka, underskatta inte er själva. Våga kämpa igenom det svåra, det lönar sig gånger tusen att göra det.


Men hejsan här är min kväll

Snart är det dags för mat. Chili concarne, eller hur man nu stavar det. Helt okej, men inte en favorit. Bättre än köttfärsås o spagetti, det har man tröttnat på så köttet smakar trä.

Efter att ha pratat med Harry om Kings Of Leon, och jag erkände att jag inte tyckte så många av deras låtar var bra, sa han till mig att lyssna på alla skivor, och sen tänka om. Så det gör jag nu, och jag börjar tänka om. Vägrar säga att jag gillar ett band och kalla mig ett fan när jag bara gillar deras radio låtar. Det är ju bara lögn då. Så, om jag gillar alla deras album, tror jag att jag kan kalla mig ett fan då? Nä, tyvärr så blir jag fan av låtar och inte band, för det är sällan jag gillar alla låtar ett band gjort, ibland långt ifrån det.

Men, jag kallar mig ett fan av Muse. För det är få av deras låtar jag inte gillar. Och jag sörjer att jag inte kunde gå på deras konsert.

Har fått klassfotot. Ser lite skeptiskt ut! Som förra året, igen. Fan. Iallafall inte luggen i ögonen den här gången.

Sen efter maten ska jag träffa Pia! Yay.

Så, nu vet ni.

CD eller MP3?

Jag började en diskussion med min kusin Harry om man ska köpa CD skivor eller använda sig av internettjänster som spotify, och vad som var bäst. För mig är det självklart spotify, men för Harry är det CD skivor.

Hans argument:
man förlorar den inte om pc krashar
det är en "sak" och därför kan man visa den för sina barn
det kommer vara värt mycket i framtiden
när man väl har den kan man göra vad man vill med sångerna

Mina argument:
Internet, det finns alltid där
går inte att tappa bort
går inte sönder
kan inte bli snodd
man kan logga in var som och lyssna

Vad tycker ni? Har ni hellre allt på datorn, eller vill ni ha något konkret att ta i?

Jag kommer utanför huset idag!

När man inte får. Det är då man vill som mest. Hjärnan är lite förnurlig på det sättet.

Kommer utanför huset idag iallafall. Sedan när jag kommer hem ska jag skriva på intervjun, slappa, skriva på intervjun. Imorgon ska jag gå ner till centrum och hämta ut pengar! Blir en timmes promenad. Duktig jag är va?

Nu ska jag intala mig själv att jag faktiskt inte vill.

Rädd för telefonsvarare. Ja, så kan det gå

Okej. Jag ringde. Sprang runt i huset i en minut efteråt för att bli av med obehagskänslan och lät som om jag hade bränt mig på en ungsplatta.

Fan vad äckligt. Tänk om jag sa fel nummer? Eller... tänk om jag sa två olika nummer? Tänk om någon satt där samtidigt som jag spelade in det jag sa och typ hörde (eller händer bara sånt i amerikanska filmer?), fast då kanske de skulle svarat?

Nej, fan, tänk när de ringer upp!

Aaaaah!

Jag hatar telefonsvarare. Varför kan man inte bara köra på sms? Mycket, mycket lättare. Eller mejl. Hatar att prata i telefon också. Och nu måste jag se framemot det!

(Ja, jag vet att jag är lite löjlig, men jag kan inte rå för det. Jag skrattar faktiskt lite åt mig själv här, trots att det fortfarande känns obehagligt)


Ensam hemma, inte speciellt roligt

Godmorgon. Just nu undviker jag det där samtalet, som jag trots allt ska göra idag. Men usch. Hur kan man vara så "rädd" för en telefonsvarare? Hur konstigt det än är, är det sanningen för lilla jag.

Ensam hemma nu. Mamma och pappa på jobbet, tvillingsyrran påväg till Göteborg för att träffa pojkvännen. Många lonesome timmar framför mig.

Kom på att jag inte är så utesluten egentligen. Jag hade ju planer igår, och idag, men tanken på att åka in till stan, vilket tar ett bra tag, på lovet? Nehe tack. Det spelar ingen roll vilket sällskapet är. Nänä. Inte så här tidigt på lovet.

Jag har också gett up det där jag tänker inte äta choklad förens november. Ja, jag vet att det inte ens är en vecka kvar, men ibland måste man bara ge upp. Jag utan choklad det är som... en sommar utan att bada! Nästan olagligt!


Supercalifradgilisticexplialidocious

Sitter nu här i soffan med en del av familjen, äter lite sockerkaka och lite äppelkaka. Men lite torra var dom, och torrt gillar vi inte. Kanske möjligtvis på sommaren, men inte riktigt. Det kan ju börja brinna då, och bränder hatar jag så extremt, även om det bara är en brand på en minitändsticka.

Ser också på Wallander, den brittiska versionen. Vill hellre se Love Actually, för jag upptäckte nu att jag glömt bort väldigt stora delar av den. Älskar Hugh Grant i den!

Söder te är underbart gott. En del är kaffe människor, men den brittiska genen i mig gör att te är mer i min smak. Utan socker, och helst utan mjölk. Bara mjölk om jag har bråttom och det måste svalna snabbare då.

Vill se Mary Poppins igen. Såg Elf igår, och den var helt underbart skön i början, skrattade högt. Missade en stor del av mitten och såg slutet. Gullig film. Zoey Deschanel är ju helt grym. Nu måstemåste jag se 500 days of Summer. Men nu ska jag se barnfilmer istället. Yes.

Kom på nu att jag och mamma hade tänkt se My Sister's Keeper (Allt för min syster=) idag. Får se den någon annan gång. Sen ska jag och pappa se Upp, någon gång...

Saker jag fått för mig

Fan vad idag går långsamt. Trodde för flera timmar sedan att klockan var åtta. Men icke. Känns desutom som om att det är lördag (men det betyder ju att tiden går snabbt? aja), så jag är väldigt sugen på godis! Eller mest choklad, nu när jag inte ätit det på flera veckor. Funderar på att börja äta det NU för min utan-choklad-i-fyra-veckor diet inte fungerar så bra för mig.

Men det går jävligt långsamt idag. Väldigt jobbigt för mig som är väldigt lätt uttråkad just nu. Behöver en aktiv vecka. HALLÅ MÄNNISKOR, inkuldera mig tack.

Men nu förklarar jag för Johannes att jag inte dissar honom, utan att jag såg hans medelande, men ungefär en timma efter att han skickat det. Då går det inte för mig att svara. Jag har fått för mig så konstiga saker. Till exempel ett blogg inlägg från igår på en väldigt aktiv blogg skulle jag aldrig kommentera på. På en blogg som inte updateras så ofta kan inte inlägget vara äldre än några dagar. För att ta ett exempel. Ett snabbmedelande har en utgångstid på cirka... en halvtimma. Efter det- soptunnan med det.

Förstår ni?

Mat och minnen från sommaren 08

Till middag blev det lövbiff. Idag Igen. Men, med en mamma som min, då klagar man inte för det blir så gott! Hur ska det bli när jag ska lämna boet och flytta hemifrån om något/några år? Nä, jag tror jag kommer komma på regelbundna besök då. Ganska ofta.

Eller inte.

Tittade igenom gamla bilder på datorn och hittade den här



Rhodos förra året med familjen. Vi åkte dit dagen efter jag slutade nian, och jag fick så många myggbett att jag en dag mådde så dåligt att jag inte ens orkade gå ner i poolen (ser ni hur nära den var? och, jag är motsattsen till en badkruka, jag ÄLSKAR vatten). Men det var riktigt mysigt, trotts myggbetten på kinden och ett på halsen som fick en dåvarande kompis att fråga mig om jag fått ett sugmärke. Nä så lycklig var jag inte.

Där satt jag ialla fall i skuggan lite innan maten och läste. Vilken bok läste jag, frågar ni? Ja, det var Eclipse (på engelska, för så ska det vara, trots alla "chargin"), den pappa lyckades få dag på när han åkte i jobbet till Usa. Lycklig var jag då ^^

Fast, sommaren 08 blev inte en speciellt lycklig sommar för mig. Tyvärr.


Blog o vin? Jahadå, man tackar

Mamma har gjort äppelkaka och sockerkaka. Bara för att det är säsong vill jag inte äta äppelkaka, inte alls sugen på det när man ska vara det. Sockerkaka blir det för mig, när det serveras. Men, just nu vill jag inte ha sockerkaka heller, för jag är så törstig... Varför går jag inte och dricker ett glas vatten då, frågar ni. Svaret på den frågan är att jag vet inte. Jag har inte kommit runt till det ännu.

Har äntligen skaffat bloglovin. Trodde det hette blogovin förut. Tänkte att jaha, vad hade vinet med det hela att göra? Och så fick jag smaken av blött kex i munnen (nattvarden kanske? ingen aning). Men det visade sig att det var lovin, inte o vin. Jaha. Där spökar mina ögon igen.

Visste ni att jag var skelögd? Jo, det är jag. Fast inte märkbart, utan innåtskelning, eller något sånt. Ställt till mycket i sina dar. När jag var liten kunde jag hoppa över fem rader i en bok som var skrivet i typsnitt 16. Väldigt duktigt. Självklart fattade jag ingenting. Var nog anledningen till att jag inte var så sammanhängande ett tag...

Men nu kanske jag ska ta ett glas vatten!


Muffins har gjort videoblogg!

Ja, då kommer den lilla överraskningen till er. Egentligen är det inget stort, men jag har gjort en liten videoblogg, så ni kan se hur jag ser ut!

Först efter jag "spelat in" den här klädde jag på mig icke pyjamas. Och koftan jag har på mig har jag snott från mamma (hon kollar på den väldigt mycket varje gång jag har på mig den. hon väntar tills då hon kan sno tillbaka den!)


Vad har Rebecca för sig nu då?



Vad är det jag håller på med? Det är den stora frågan. Och varför tar det så lång tid?

helloooo every1

Jag har en överraskning till er senare!


:P

Seg morgon

Vaknade vid tio i morse, fast egentligen var klockan nio, men låg kvar i sängen till ett, fast egentligen var klockan tolv. Massor av människor tyckte det var toppen att smsa mig då, vilket jag inte var speciellt nöjd över. Bara om det är något viktigt som måste ske idag, då är det okej, men om det kan vänta några timmar - vänta några timmar då.

Nä, jag bara skojar. Men det skulle vara jätte skönt om folket gjorde på det sättet.

Än så länge, en och en halv timma senare, är jag fortfarande i pyjamas. Älskar pyjamas shorts, bara så ni vet. Och jag ser tydligen på Biggest Looser families. Huh, jaa, det är alltid något.


Klockan är imorgon, men än är det inte sängdags

Euhm, dom är sakerna jag sa att jag skulle göra? Kommer inte riktigt ihåg vad det var. Men jag har inte gjort dem.

Men... men. Klockan är imorgon, men jag tänker inte sova än på ett tag. Har äntligen lugnat ned mig lite, tack vare en ganska ohändelsefull (är det ett ord?) film. Ett tag kändes det som om jag höll på med femtioelva saker samtidigt i mitt huvud. Det blir lite jobbigt.

För att fira att jag kan tänka ordentligt (betyder inte att jag kan uttrycka mig rätt än så länge), tänker jag läsa lite. Önska mig lycka till ;)

Johannes säger något han hållit inom sig länge



Nämen Johannes då! Visar sin verkliga sida tillslut (och det finns värre). He-he. Kanske nämner det någon gång...

Lite kort och gott

Det blev inget Scrubs för mig... För tvshack fungerar inte tydligen? Ännu en internet sida som är ute efter att irritera mig.

Får mysa med Elsa istället. Hon var lite skeptisk först mot mig när hon kom hit idag, men det är nog för mitt hår var ur ansiktet, och hon undrade vem fan jag var. Det var likadant när jag färgade håret. Stackars lilla förvirrade unge.
  
Och och sen gå till duschen. Dags att raka benen!=) (you guys are lucky)

Våga säga nej till FarmVille!

Min syrra kommer in på rummet.

Victoria: kan jag få gå in på datorn en snabbis
Jag: visst
Victoria: kan jag gå in på facebook
Jag: måste du det?
Victoria: aaa, det är viktigt (verkar riktigt besvärad att jag tänker säga nej)
Jag: okej då (tänker att det måste vara viktigt eller något. hon loggar in och klickar in på det hon ska göra)
Victoria: (upptagen)
Jag: FARMVILLE!?


Nä, jag är inte så road av det. Tycker det är riktigt irriterande. Jag skiter i att halva min vänner lista har skördad tomater och tjänat så många mynt. Det är verkligen det jag lever för.

Nej, nej. Jag går in på facebook för att stalka folk, det är mycket nyttigare. (Och för de trögas skull: det var ett skämt!)


Dagens planer

Ja, idag - vad händer?

Nu ser jag på How I Met Your Mother. Vill se Scurbs sen, men vi får se hur det går, med tanke på att jag inte alltid följer mina planer när det gäller att göra ingenting särsklit. Tänker kolla igenom gammla bilder från när jag var liten, men vem vet?

Vad jag ska klä ut mig till Halloween är iallafall klart! Jag ska vara en misshandlad docka som är ute efter hämd. Ja, med tanke på mitt korta hår kan jag inte vara en stirrande freaky horror söt docka. Men, vem sörjer?

Konstiga drömmar, jag har dem

Hade en väldigt konstig dröm inatt. Det var en fortsätting på en annan dröm jag har lite svårare att komma ihåg, men skit i den äldre.

Men, jag skulle sova i ett rum som hade två sängar och då berättade personen som visade mig rummet att det en gång sovit en man där som var arg för det var ett flickrum, och därför fanns det en extra säng mot en vägg som var lite bredare. Men det spökar nog inte, sa personen. Jaja, tänkte jag.
Då såg jag en brun hårsnodd som låg på en Billy bokhylla (ja, detalj), och tänkte inte mer på det. Då gick den här personen efter ett tag (tror att det blev en man helt plötsligt, och det blev lite Jane Eyre over samtalet... hahaha), och när jag ska gå efter för att roppa något till personen som gick, ser jag hårsnodden skruvad runt handtaget! Jag hade blivit inlåst! (wtf?)
En person på andra sidan frågar "han har inte låst in dig va?" skit oroligt, och jag skriker vettskärmt tillbaka att joo, det har jag blivit. Kämpar hårt med att få av hårsnodden, och när den går av öppnar jag dörren lite, men någon försöker få den att stängas igen, och lutar sig mot dörren. Uppenbarligen en man, och uppenbarligen mannen som inte gillade att han skulle sova i ett flickrum.
Då tänker jag, genius as my dream me is, att om jag sträcker ut handen så kan han inte stänga dörren, och håller den mot en hylla utanför. Men då upptäcker jag, fan, han kan ju bryta min arm nu. Men det gjorde han inte. Så jag ropar efter mannen som visat mig rummet, men inte kommer han inte, trots att han står längst ned i trappan utanför rummet.
Tillslut kommer jag ut ur rummet, men där finns två spöken! (historian för det andra spöket kommer jag inte ihåg, men jag tror han begick självmord :S) Har värsta striden med dem som slutar med att det spöket som inte ville sova i det rummet höll en pil (!?) mot min tinning och frågade om jag ville dö, eller något. DÅ kom jag på att spöken inte kan ta i saker, och att han därför bara skulle gå igenom mig. Så jag överlever.


Ja, det var min dröm.

Familjen där alla inte är riktigt hemma i huvudet

Jag är helt och hållet beroende av Good Girls Go Bad (nämnde den igår bland mina många många inlägg). Den är helt underbar, trots att det inte är den sorts musik som jag brukar lyssna på. Det är som mina undantag som Lady Gaga och Katy Perry, som lyckas komma in där ändå. Fast... jag ska inte vara dum och kategorisera mig, för det är bara dumt (men kan man låta bli?), så jag ska bara berätta.

Men, jag är helt kär i refrängen och speciellt en del mot slutet, som går på detta viset:
"And she got away with the boys in the place
treat 'em like they don't stand a chance
And he got away with the girls in the back
acting like they're too hot to dance"

Helt underbart.

Förstår inte varför alla inte är kära i den låten. Men, then again, ibland verkar det som om folket bara hatar allt jag älskar. Melodifestivalen, hallå? Äh, Sverige har inte musiksmak. Carola sjunger inte, hon skriker och använder en fläkt för att få botoxen att strama till ännu mer.

Huff.

Äh, jag är bara sur för pappa skrämde mig ;) Fattar han inte när hans dotter sitter med hörlurar på, stirrar på datorskärmen och försöker nudda nästippen med tungan att det inte är så mycket hemma i huvudet just då? Nä, han ska vara lika hemma som jag och tro att jag hör när han pratar med mig. Suck, alltså. Min pappa är lika hopplös som jag, men då vet jag iallafall att jag är hans dotter. Från mamma fick jag skratta-så-jag-gråter genen, och från pappa fick jag den där inte-alltid-hemma-men-gärna-uppe-i-det-blå genen. Inte riktigt rättvist tycker jag.

Novell - Fjorton år och helt olovligt galen

Jadå. Då är det dags för mig att lägga upp en mini novell. Den här handlar lite om att vara tonåring (själv är jag varken 14 eller 15, fyller 17 i november! Yay!). Jag skriver sällan roliga saker, men det har hänt att jag skrivit några ironiska saker här och var. Min TextK lärare sa att jag skrev ett spretigt slut på en novell jag lämnade in för några veckor sedan. Låt mig säga en sak då; jag är expert på spretiga slut. Det är liksom min grej.

Men för att slippa bli långrandig om ingenting, tänkte jag bara sluta skriva i intalics och låta novellen börja. À Voíla (eller hur det nu gick på franska)

Fjorton år och helt olovligt galen

Fjorton år, helt olovligt galen, om man tänker på det ett tag. Det där skrattet som klingar ljust och mörkt, känn hur det tinglar under huden. Det är som om varenda cell i kroppen fnittrar och det bubblar till under huden.

Där var jag en gång, under en stunds tystnad vid busshållplatsen när det var vinter och alldeles för kallt för min korta kjol, men bara min mamma brydde sig. Skrattet klingade och ekade mot månen, stjärnorna glimtade till i Mimmis och Annas ögon, och andedräktens rök slingrade sig runt oss, försökte behålla värmen.

Det var då vi ritade kryss på våra händer, sa till varandra att inga droger, ingen alkohol, inte röka, och vi var ändå lögnare för att vi åt kött. Egentligen var det inget löfte, hur falskt det än var redan då. Fjorton år, och vi hade inte levt en enda sekund, löftet var bara för att ge oss själva ett val, låtsas att vi trodde på krysset på handen bara för att ha någonting att hålla fast vid. Barndomen som bara var på lån.

En chans att släppa det hela, och vi tog det. Suddade ut det mörka, tjocka, krysset som etsat sig fast i huden, handen blev alldeles rosen röd och sved en stund. Krysset spelade ingen roll, jag ville känna vinden i håret av farten som livet tog tag i.

Skratten klingade på ett annat sätt, månen såg så mycket närmare ut och ingenting ekade för livet var så fullt hela tiden. Det var fart, fart, fart, och aldrig någon tid att lägga huvudet på kudden och bara andas.

Röken var inte av kylan, och den ringlade sig ur munnen. Jag låg ned på soffan och röken ringlade sig upp mot taket, upp, upp, upp. Fjorton år och helt olovligt galen.

”Vi ska vara, bara vara,” mumlade Anna bredvid mig på golvet, och jag fnittrade till, rullade av soffan och landade halvt på henne. Ouf, så lät hon, ouf, och sen såg hon på mig och skrattade.

”Bara vara, Anna,” sa jag, och log och gav henne en blöt kyss på kinden.

Det kom in andra, de bara tog och aldrig gav någonting. Bland alla vodka blandat med läsk, den förbannande ölen, Smirnoff och all skit jag aldrig lärde mig namnet på, kröp de sig in mellan oss och efter ett tag stod Anna och Mimmi inte bredvid mig, det stod på andra sidan korridoren. Vi var inte ovänner, vi bara inte var längre.

 

”Kommer du ihåg den gången?” Sa jag idag när de bara för en sekund stannade upp bredvid mig. ”Den gången då vi snodde alla kakor vi hade hemma och satte oss på berget och åt upp dem, hur ont i magen vi fick då?” Mimmi såg bara på mig, som om vi var främlingar.

Jag är bara femton år och helt och hållet vilse. Inte den personen som slänger sig upp på scenen mitt under lunchen för att sjunga, fastän jag visste att jag inte kunde hålla en enda ton. Inte heller en person som skriker Shakespeares ord klockan tre på natten till ett sovande område, eller den personen som kramar sina kompisar varje dag för att påminna dem att jag fortfarande fanns där. Hon, hon var inte där längre.

Grejen med att växa upp, är att släppa taget, men inte glömma.

En gång trodde jag att jag ägde världen, att den följde alla mina steg, men när Mimmi och Anna stegar bort från mig, och mina ord bara rinner av dem, inser jag att världen inte följer mig, jag följer den. Och kanske jag inte visste vem jag var, trots allt.

Finito

Vad var det jag sa om spretiga slut?


Vill läsa din blogg!

Okej, jag behöver bra bloggar som jag kan läsa. Då menar jag inte de som är mest besökta, eller mest aktiva eller något sådant. De vet jag redan om. Läser de av dom jag anser roliga, eller unika på ett bra sätt. Inte bara massa spammande av produkter eller allmänt provocerande.

Alltså, någolunda unika bloggar som inte innehåller skräp som "idag åkte jag till farmor, sen åkte jag hem. Det var kul". Hmm? Jätte kul att läsa. Bloggar som inte försöker härmas, utan bara är. Okej?

Någon som vet en bra? Har du en bra blogg? Nämen säg det då! Sitt inte och håll det för dig själv, dela med dig förfan!

=)

Eller så kan någon förklara för mig hur fan man söker efter bloggar o liknande. Blogg.se förvirrar mig (alltid så här, det är som om hemsidor är ute efter att förvirra mig!!)


Om du säger A måste du säga B

Om du inte vill säga det, nämn det inte. Okej? För om du säger A måste du säga B, eller räkna ett mattetal, ditt egna val (och jag menar inte 1+1 eller någon sådan skit jag menar det där som green räknar i Matte C, alltså matte som man egentligen inte har någon användning för)

Så, om du inte kan säga det NÄMN INTE ATT DU HAR NÅGONTING DU INTE KAN SÄGA.

Allt för mig.

En hobby som

Jag älskar att samla på fakta. Som alldeles nyligen tog jag reda på att det faktiskt var så att schema i bestämd form inte är schemat, utan schemata (även schematana i plural bestämt form, vad det nu heter i grammatiska termer - vad formell jag blev). Ja, bland annat.

Det har varit en svacka på sistone där jag inte sökt efter någon värdelös/värdefull information, men nu verkar det intresset börja igen.

Det här är varför det går bra för mig i skolan, trots mitt hat för att plugga. Jag lyssnar helt enkelt på lektionen och kommer ihåg, för att jag tycker det är så kul med fakta. Fast matte gillar jag inte, hur mycket fakta det innehåller, men där fastnar det mest av ren vana.

Fast, det ändrar inte på att jag är en hopplöst dum idiot hela tiden. Tyvärr.


Filmer som bör ses på bio 2010

Jag tänkte göra en kort liten lista av filmer jag vill se som kommer ut nästa år.

#1 The Lovely Bones - baserad på min favorit bok av Alice Sebold, som heter Flickan Från Ovan på svenska.


#2 Up In The Air - fick reda på den här genom Anna Kendricks Twitter (vet du inte vem hon är, hänvisar jag till hennes imdb sida), och jag blev helt kär i den



extra klip (två stycken):
 http://www.apple.com/trailers/paramount/upintheair/large_clip2.html

#3 Tim Burtons Alice In Wonderland - måste jag förklara det? Bara konstiga människor vill inte se den. Förresten så älskar jag Tim Burtons filmer! (var försiktig, högt ljud i början!)
 
(verkar inte finnas i HD, tyvärr...)

Någon film jag har missat?

*Lägger till de som går på bio just nu

Av de filmer som går på bio nu vill jag se:
#1 Upp (läst recensionerna? Det är inte en film man ska missa)
#2 My Sister's Keeper (läst boken)
#3 500 days of Summer (Zooey Deschanel verkar helt underbar, och hela filmen allmänt härlig)
#4 Zombieland (Micheal Cera och Abigail Breslin - need I say more? <3)
och en som inte går på bio här i Sverige:
#5 Whip It! (Ellen Page ftw!)


Stockholms pendeltåg mobbas

Tillbaka hemma då. Svenska provet gick bra, känns det som. Första frågan gick väl sisådär, men de andra kanske kompenserar för den. Hoppas det.

Kom till centralen och skulle ta pendeltåget. Tåget stod på stationen, så jag och två killar springer mot dörrarna och försöker trycka på knappen så att de öppnas. Men icke. Den står på stationen i säkert över en minut till, men vägrar öppna dörrarna. Skit sak. Kom med bussen ändå, så där hade jag turen med mig iallafall.

Väl hemma sitter Victoria och kollar på tv. Tyra Banks Show, förövrigt en av de hemskaste försök till soffprogram, vad det nu egentligen kallas har jag ingen aning om. Jag hatar Dr Phil ännu mer, så Tyra har lite att jobba på för att komma dit.

Det handlar tydligen om tjejer och deras relation till sin mamma? Har ingen aning. Men en av tjejerna tycker att hennes mamma är "too trusting" (problemet är...?), och att mamman tycker att hon är oskyldig när hon egentligen inte är det. Tycker hon bara kan säga att hon bara inte vill bli behandlad som ett litet barn (hon klädde sig fan som ett *rysning*). Och hon har så dålig relation till sin mamma! Åh, så hemskt. Vet du på vilket sätt? Nä, hon kunde inte berätta för sin mamma att hon inte var oskuld längre. Hur många gör det egentligen? Men hon kan berätta för hela Amerika/världen. Duktig flicka.

Nu ska det bli att lyssna på musik. Är på dans humör igen efter några dagar där jag känt mig 30 kg tungare pga smärtan...

Happy Happy


Väntar man på något gott, får man svenska prov istället

God morgon? Nä, jag har faktiskt varit vaken i några timmar nu.

Var hos doktorn nu i morse, mitt magont verkade inte vara någonting speciellt. Det kommer gå över snart. Phu!

Snart bär det av till skolan. Svenska prov. Ick! Det gillar vi icke. Får se hur det går med tanke på att jag inte pluggat... he he.

Ser nu på "The Break Up Scene" från New Moon. Finns på youtube, för jag pallar inte lägga upp den här. Videon heter New Moon - Break Up Scene FULL, om ni känner er nyfikna. För mig går det inte speciellt bra att se den, eftersom internet verkar fuckat.

Men men, väntar man på något gott väntar man aldrig för länge (fast det är ju bara en lögn)

New Moon- Volturi Fighting Scene

http://video.yahoo.com/watch/6252893/16226434

I den här videon? Ja, det är fight scenen i New Moon. Tycker faktiskt den verkar mycket bättre än första filmen, gillar hur de visar att de faktiskt är jäkligt snabba, vampyrerna. Längtar efter att få se den på bio, så att man kan se den i ett sammanhang.

Vad tycker ni? Verkar det som en bra scen? Är det bara jag som tvekar lite över skådespeleriet av de som spelar vampyrerna i Volturi? Och är jag ensam om att tycka Jane är grym, och att det är den delen man längtar efter?

Seså, svara ni som läser! Spelar ingen roll om det är om flera veckor fram i tiden ;)

104 sidor att läsa inför provet imorgon! Aldrig!



Docx? Är det på allvar? Lite mobbning mot de som inte har den nya versionen av word.

Antal sidor? (27+26)x2 -2= 104 sidor.

Provet är imorgon och jag upptäcker det här idag.

JA! Vad duktig jag är.

Tror inte det kommer bli av att jag läser det här.


Ingen blindtarmsinflamation då?

Jag har hittat en position jag kan sitta i utan att ha ont! Synd att ryggen kommer hata inom några minuter...

Det bär av till doktorn imorgon, det är iallafall bestämt.

Mamma klämde lite på magen för att kolla om det var blindtarmen. Öm är jag inte, men ont gör det ändå. Så ingen blindtramsinflamation verkar det vara just nu. Får se i morgon om det finns någon orsak för denna smärta, för just nu verkar det bara som min mage hatar mig och vill orsaka mig smärta.

1 år sedan: Vaddå Twilight? Nu: EDWARD BITE ME!

Det här är inte rättvist!

Jag började läsa Twilight serien ett bra tag innan den blev till film. När jag ville få tag på tredje boken gick den inte att få tag på, utan när pappa hälsade på farmor i England bad jag honom köpa den där, men den var slut! Så när han åkte på en jobbresa till Usa bad jag honom igen att köpa den, och han kom tillbaka med en fin fin bok.

När jag skulle köpa fjärde boken var den nästintill omöjligt att köpa den på SF bokhandeln för den var alltid slut! Det fanns så få exemplar. Så jag beställde den från amazon.com. Synd nog sög boken extremt mycket, men ändå!

Nu finns böckerna i varje hörn av varje bokaffär. Var jag än vänder mig finns någon som pratar, läser eller ser på Twilight filmen!

När biljetterna släpptes förra året beställde min kompis biljetter till oss så fort biljetterna släpptes för att försäkra oss om plats. Visste ni att tack vare fansen i Sverige kom Twilight filmen till Sverige 4 månader tidigare än tänkt? Nä, det var bla min förtjänst (hehehe, sort of). Nu i år? Nä nu kommer de nya fansen och ska ta alla bioplatser.

....

Okej, jag är inte riktigt på allvar. Om de gillar filmerna och/eller böckerna är det kul för dom och de har lika stor rätt som mig att se den det datum de får biljetter till. Det känns bara lite ledsamt att jag (pappa) kämpat hårt för att få läsa två av böckerna i serien, så får de andra nya fansen allting "utplanat" för sig. No sweat for them.

Grattis till er som fått biljetter till midnattsvisningen! Tror nog jag skulle somna på bion ändå, oavsett hur gärna jag vill se den filmen.


Får inte bli smärt-fri tydligen!

Näpp. Inga värktabletter för mig. Hade inga hemma, när jag ringer mamma och ber henne köpa tycker hon inte att jag ska ta några... ja ja, då fortsätter jag ha ont då.

Riktigt mysko smärta är det också, för det passar inte in på någonting som jag, eller någon annan, kommit på. x

Lyssnar just nu på Cute Is What We Aim For – The Fourth Drink Instinct lite minnen man får av den låten :P

Slut på smärta och lite glada minnen

Nä, nu tänker jag sluta bita ihop och ta en förbannad värktablett.

Förbannade smärta.

Men, minnen om när jag och Pia målade en av väggarna i hennes rum gör mig lite gladare. Vi använde fel roller, så vi misslyckades totalt, och hennes vägg såg ut som om det platsade mer i ett förfallet hus än i ett nyligen målat rum...

Ja, så bra var vi för... typ tre år sedan. Jag klev också i målafärgen cirka tre gånger...

När man skriker får man ont i halsen, det är bara naturens lag

Om jag säger att det inte var meningen att skriva på engelska i dagens första inlägg tror ni mig då? Om ni inte gör det, synd, för jag menade faktiskt inte det. Jag var bara så trött att jag inte kom ihåg vilket språk man skulle skriva på.

Baad.

Fortfarande ont. Det kommer och går. Ibland är det lite värre än andra gånger. Just nu är det helt okej, bara hugger till/bränner ibland. Inte lika "krampaktigt" som igår. Lite svullen tror jag att jag är, dock. Hummm...

Bråkade med syrran nyss, gick så där jätte bra som bråk brukar gå. Lite skrik och liknande. Tre minuter efter vi slutade skrika på varandra kom syrran upp och vi snackade helt civilicerat om hennes svullna fot som om vi inte skrikit på varandra som om vi var världens största fiender några minuter innan dess. Jaja, det är så det kan gå till när man bråkar med sin tvilling. Inte så mycket förlåt direkt (för ingen av oss tycker vi har gjort fel, det är ju faktiskt den andre som gjort fel).

Det är därför min hals gör ont nu också. Inte så van att skrika på folk längre (... hehe).


Leighton Meester kan sjunga



Leighton Meester kan sjunga. När jag hörde att hon hade startat en sång kariär föreställde jag mig ett Paris Hilton försök att bli en sångare, eller att de skulle köra låten genom datorn så att hennes röst skulle bli en smörig sörja. Men icke. När jag loggade in på spotify, där fanns den att lyssna på. Good Girls Go Bad med Cobra Starship "feat Leighton Meester". Kunde jag motstå? Nej.

Sitter där och väntar, och undrar kommer hon bara vara en lite "aaah" röst i bakgrunden eller? för det tog ett tag innan hon börjar sjunga, men när hon väl börjar sjunga är det inte illa alls. Det är riktigt bra, faktiskt. 

Gossip Girl, där hon spelar Blair Waldorf, är inte en serie jag kollar på speciellt ofta, men när jag kollar, så kollar jag för att jag gillar Leighton och jag gillar Blair - vad jag menar med det är att Leighton är en bra skådespeleska. Och en bra sångare, tydligen.

Har nu lyssnat på den cirka fyra gånger, nu börjar jag lyssna på den för femte gången. Ni som har spotify, lyssna på den här:

Cobra Starship – Good Girls Go Bad [feat. Leighton Meester]

smärta? nej tack

I am not in a good mood today because I'm in pain. Yep. Måste ha en dålig dag någon dag. Men så här ont? Nej tack!

Back to work


Jasså? Säger ni det?

Hemma nu då. Varit hemma ett tag, så skönt. Blev en onödigt lång reda hem, för jag slutade sådär konstigt, så att jag missar pendeln precis, och måste vänta en halv timma extra på bussen och kommer hem en halv timma senare... Ja, precis.

Nu ska jag mysa till musik och vara glad att jag sitter vid en laptop =)

Lite update från mediasalen

Ikväll ska föräldrarna på föräldrar möte. Det betyder att jag ska laga maten - falaffel för mig, corn för Victoria. Eller corn för båda. Jag vet inte. Vi får se. Till det? Det är än så länge okänt.

Känner mig fortfarande inte på topp. Lite obekväm. Tänker lite för mycket. De där "side effects" för att vara Rebecca.

Har iallafall börjat skriva på personporträttet. Ett fram steg. Låt mig göra några till, tack? Snart... typ... imorgon? Och ja, jag pratar med mig själv nu ;)

Utan hjärna

Min hjärna är inte med mig idag.

Tror den ligger kvar på huvudkudden.

Blä. Fan vad hungrig man är då.

Bara några minuter då...

God morgon igen.

Nu sitter jag i skolan och finslipar på min powerpoint presentation. Den var klar, som i okej, tills idag för jag trodde vi hade presentation. Men den var inte klar som i bra, så det är skönt att få fortsätta arbeta och göra det så bra som jag kan.

Sen lunch idag. Redan hungrig. Woho? Nepp...

Snart ska ännu en bild tas till skolkatalogen. School rep, yepp yepp.

Nu ska jag återgå. Bara någon minuts paus för att skriva det här...


Smärtan, vad kommer den ifrån? hmm...

Varför har jag ont?

Därför den här stolen är åt helvete obekväm. Lite ont i ryggen, lite träsmak i baken. Men vadfan, vad har jag ont i magen för?

En evig fråga.

Sen, jag är inte så imponerad av Muse nya album, om jag ska vara allvarlig. Känns lite Abba/Disney över det ibland. Just saying. Fast jag har bara kommit halv vägs nu.

gillar idag

Sjunger nu på Bad Things

yepp, så bra har jag det.

Klar med intervjun

Föräldrarna ska på bio

allt bra, allt bra =)

jag gillar idag!

Köttbullar, köttbullar *sjunger*

Då var man hemma igen, vrålhungrig som vanligt, och så möts man av en väldigt överraskande syn. Mamma lagar köttbullar! Och då menar jag inte från frysdisken, utan jag menar hemmagjorda, äkta, "mammas köttbullar". Från scratch, typ. Då är det inte så farligt att vara vrålhungrig längre ;)

Han precis med pendeltåget hem. Jippi för mig! Det var för att tåget som gick fyra minuter före var lite försenat, så då var det tåget jag skulle med tvunget att stå liiite längre på stationen. Kvinnan framför mig skulle också med det tåget, men fanemej vad hon var långsam! Gav till ett litet pipigt tjut, som sa "skynda dig, flytta dig ur vägen, jag skiter i vad, tåget står på stationen och jag ska med det!". Väldigt vältaligt tjut, om jag får säga det själv.

Kom hem, såg mamma stå där, dukade lite, och upptäckte sedan exakt vad hon gjorde för mat. Som vardagsmat också? Jag känner lite som om jag har världens bästa mamma, och om ni vill argumentera emot - då kan jag säga att hon gjort mycket mer än att laga mat i sitt liv. Hon är bäst på många sätt och vis (det var inte meningen att det skulle rimma... eller?)

Jaja, innan jag börjar bli alltför långdragen.


Skratta tills man gråter, bara bevis på att jag är min mors dotter

Trots min magra frukost har dagen hittills varit väldigt bra.

Skrattade med Sherry på svenskan, när vi delade historier om mobiler som flyger in i ansiktet. Ja, flyger. Det hände mig i morse när jag fumlade med mobilen för att stänga av larmet... jag misslyckades och tappade mobilen, det ramlade ner på mitt ansikte, rakt i mitt öga.

Tack.

Sen nu på rasten var nästan all i vår mediaklass där. Helt underbart. Skrattade tills jag grät (det är något jag ärvt från min käre mor - något man gärna skulle kunna vara utan. Speciellt när jag börjar gråta av att "fnittra" också. Tänk när jag börjar asgarva! Som idag!).

Nu är det dags för Textkommunikation. Ingenting att göra just nu. Får arbeta mest hemma. Men sörjer gör jag inte. Det är nästan kul, ju. Nästan.

Inan jag börjar snacka om ovettigt skit.

Och Pia, jag har faktsikt matchande strumpor idag. Men de har hål i dem...

I'm a monkey

Gooooood morgon.

Nu äter jag ett äpple, snart en bannan, och dricker nyponsoppa. Ville absolut inte ha något av bröden vi hade hemma... så det här blev det. Vet inte varför, men det gav mig några flashbacks om frukosten i England. Myyycket bröd. Mycket vitt bröd...

Men jaja. Nu har jag inte så mycket tid. Varit vaken i 20 minuter, men i stortsätt allt klart. Måste bara hitta ett par strumpor... undrar om det kommer gå bra. Till slut är det nog väldigt troligt att jag går ut genom huset med ett par strumpor på fötterna - men om de matchar, det är frågan.

Oh! Jag har funderat ut hur man använder semicollon i Engelskan, men inte i Svenskan. Gäller samma regler?

Ni får inte veta vad jag har på mig idag. Bara att jag hatar jeans...

Bannan

Just nu tänker/gör jag (på)

Råkade spamma Pia blogg (A) hahah

Sen lipade jag till datorn när den var SEG. Ja, jag lipade. Som lipade när man var fyra, med ful min och allt.

Sen kom "Something In Your Mouth" på, då tog jag en penna och använde den som mick. Nu dansar jag ;) Fast jag sitter ned... Om jag var ensam hemma skulle jag satt på högtalaren och dansat i vardagsrummet tills jag inte kan stå upp längre. Det gör jag ibland. AS KUL!

Nu är jag inte ensam, så det får bli nästa vecka! När Victoria är hos sin pojkvän i Göterborg och mamma och pappa jobbar.

Plans. I has them.

OCH NU BLEV JAG JÄTTE GLAD! BARA SÅ NI VET!

Är jag en liten bebis fortfarande?

Nu är jag hemma igen. Det tog sin tid. Pappa fastnade i Emelie's vardagsrum, för Stefan hade börjat spela "Brick In The Wall part 1", och eftersom pappa inte har den versionen... Det tog sin lilla tid. Matlida missade sitt pendeltåg på grund av det, men det gjorde inte så att hon missade sitt käraste tåg mot Göteborg.

Men, jag kom dit lite tidigare än jag trott, eftersom vi fick sluta ca en kvart tidigare - datorerna muppade sig. Missade dock precis tåget mot Märsta *grumbles*, så jag fick vänta en liten stund. Men Jenifer gjorde mig sällskap i några minuter innan hennes tåg kom.

Sen har jag, Matilda och Victoria lekt/mysat, äh jag vet inte vad, med Elsa. Jätte gullig liten plutt. Snart 11 månader gammal!! Helt otroligt. Kan gå, till och med! Hon som är så liten.

Stackars Elsa, till och med när hon blir stor kommer hon vara en bebis. Nu inser jag att jag kanske är den där bebisen för Emelie... eh, vet inte riktigt vad jag tycker om det...

Jaja, nu är jag hemma. Det blir kyckling och potatissallad till middag. Ska spela Brick In The Wall för pappa när han kommer hem, och sen ska det bli intervju!

En liten paos mitt i kaos

Det blev inga kängor för mig idag. När jag letade efter dem hittade jag dem inte, ringde pappa... de ligger tydligen uppe på vinden. Pappa sa någonting om sommar, och jag svarade lite bitchigt "det är inte sommar längre". Förlåt pappa, jag ville bara ha mina kängor jätte gärna.

Istället blev det mina converse som en gång var orange, men nu är de lite mer... laxrosa. Det får mig att tänka på Vänner (Mona:"Oh, you mean the pink shirt?" Ross:"It's not pink! It's salmon!" eller något sånt).

Det visade sig också idag att min syrra hade glömt sina nycklar i min jacka. Hon lånade den igår när hon gick ut på promenad. Eftersom hon ska hem till Göteborg idag tänkte jag åka till Emelie en liten stund efter skolan, där syrran Matilda är och hälsar på en liten stund innan hon åker. Säger ju aldrig nej till att träffa Elsa (nej, nej, jag vill absolut inte träffa mina syrror!)

Nu ska jag återgå till media lektionen. Håller på att sätta ihop en powerpoint presentation för mitt reklam kampanj projekt. Ganska skönt att man nästan är klar! Fast lite nervös inför presentationen... men men, en annan dag, en annan sorg (eller hur är det nu man säger?).


Nä, jag är inte född modebloggare

God morgon mina sköna damer och herrar!

Trots att jag hade sovmorgon verkade det inte som om jag hade sovit ens när jag vaknade. Men, nu är jag lite piggare. Tur för mig va?

Vad har bästaste jag på mig idag? Säg det du... Ne, jeans kjol (H&M), leggins, randing t-shirt (monki) och wait for it- knä strumpor! (för att kompensera, jag har inga örhängen längre...). På fötterna blir det everest kängor.

Kanske jag borde mode blogga? Om jag fortsätter på det här sättet kommer det ju inte vara så svårt. Liksom "hej idag har jag på mig..." (Ja, det är faktiskt så jag ser på modebloggning, vad annat gör de? Reklam?). Fast, jag brukar inte ha på mig så mycket olika kläder, och de är ju inte alla att prata om direkt. Sen så kommer jag sällan ihåg var jag köpt allt.

Jaja, då har vi fast slagit det. Jag är ingen modebloggare. Men jag gillar affären Monki....

Johannes berättar ett skämt, jag fattar inte ett skit



Är jag dum eller? Jag börjar misstänka det...


Du kanske inte har hört, men det har jag

Hohoho. Jag har ingen svenska imorgon, så jag har sovmorgon. Grattis till mig, alltså.

Tänkte berätta att jag gett upp, acer datorn slipper mig. Någon gång när jag har tålamod och orkar tänker jag ta mitt usb och rädda alla dokument och allt jag vill rädda ifrån den hemska datorn. Sen, efter november, i december, ska jag dra ut och söka jobb - kanske kan bidra till att få den där datorn fixad... Tänkte att några butiker/snabbmatsställen kanske behöver extra hjälp under julen. Men, jag kanske är lite sent ute då. Jag är bara så feg, jag vill ju inte ha jobb i november! Haha

I januari, då måste måste måste jag ha ett jobb.

Men slur på dessa tråk tankar. Tänkte istället dela med mig av mina favorit låtar. Har kanske inte alla där, men en del av dem. Ganska väldigt kort. Med tanke på att sammanlagt har jag ca 1300 låtar.... hehe

De bästa


Pintoshop är ett annat ord för det


Det är en moment i textkommunikationen. Vi ska skriva ett personporträtt om en vuxen person. Vad vuxen är, är ju frågan. Men med tanke på att han nått 60, tänkte jag han nog var vuxen.

Nu ska jag leka lite i photoshop, eller som Sony Ericssons T9 säger - pintoshop. Vad det nu är. Och tänkte också testa min spellista inför november. Ni kanske undrar varför jag tjatar om november? Det handlar inte bara om min födelsedag, även om det är en milstolpe man gärna skulle vilja nå.

Nä, nä. I november ska jag skriva en bok på 50 000 ord, på 30 dagar. Jag och ca 15-20 tusen andra ska göra det, världen över. Det handlar alltså om kvantitet, och inte kvalité. That's my cup of tea.


EDIT: NÄ NÄ, så där skriver jag inte mina paragrafer! Fuckade blogg.se


Good morning people!

Okej, jag är vaken nu.

Idag blev det riktig frukost, och det är bra. Men mina planer för idag är inte direkt klara ännu.

Har försökt att få min pappa att inse att jag måste intervjua honom, men, det verkar som om han inte hör. Ganska typiskt pappa.

Sen vill jag simma. Måste verkligen skaffa det där simkortet så jag kan gå och simma på det där inomhusbadet. Det kanske jag får göra någon annan gång, med tanke på hur långsam jag är idag. Viktigt skolarbete först...

Milkshake och min relation till strumpor

Nu har jag gjort milkshake! Älskar hallon milkshake, godare än choklad och allt det där (inte för att jag kommer ihåg längre D:)

Tog en bild på den. Här har ni min dåligt hemskt belysta bild. Ser inte direkt gott ut...


Och sedan måste jag förklara något för er...



Jag och strumpor går inte så bra ihop... Så, det blir så här för mig istället



Lite sånt förgyller livet.

Men jag kan också köra på knästrumpor som vanliga strumpor.



En mycket gammal bild. Eller, över ett år iallafall. HEEEJ mina kära kängor.

Och nej, jag har ingen fot-fetisch, det bara händer att de bilderna jag tagit på mina fötter hamnar här på bloggen. Till och med min profil bild!

Helt omedvetet...








Lite klåfingrig... eller mer klåtåig

Åh vad kul! Egoina blev nominerad till årets blogg!! Hon förtjänar att vinna. Piggar upp en när man har en dålig dag, och har världens bästa humor.

Har smsat med Johannes lite nu, men jag är hemskt och sätter på musik så jag hör inte när mobilen plingar till. Usch, fy på mig. Hoppas att han förlåter mig...

Måste berätta om en vintage affär som vi hittade idag på drottninggatan, den var stor, så stor att det egentligen ska skrivas med stora bokstäver, men jag orkar inte. När jag får pengar ska jag gå dit och kolla igen. Hittade minst tre saker jag ville köpa - och det är en bedrift för mig. Ibland är det ju så, att jag hittar massor av saker, men ibland är det så att jag inte hittar några alls. För det mesta hittar jag kläder när jag inte har pengar, men när jag har det är inget bra nog.

Sitter inne på mamma och pappas rum, och självklart lyckas jag alltid få deras garderobsdörrar att flyga upp. Jag och mina ben/fötter... Det här är anledningen till varför laptops är så mycket bättre.

Nu ska jag lyssna på Glasvegas och fundera på om jag ska gå och se Placebo i November. Det är den stora frågan idag.

Tänk, på en timma skulle jag kunna ta över världen!

Tillbaka hemma igen. Det var kul att träffa alla där inne.

Måste säga att jag är bäst på att göra mig iordning jätte snabbt! På 25 minuter hittade jag kläder att ha på mig, duschade håret, torkade håret, hade gegga och hårspray i håret, klädde på mig, borstade tänderna, sminkade mig, fick på mig ytterkläderna och sprang till Pia. Men jag glömde glasögonen...

Jag och Pia tog 610 till Danderyd och sen röda linjen till T-centralen. Där såg vi Mickis och Julia stå och prata, med ryggen mot oss. Så vi bestämmde oss för att skrämma dem. Läskiga vi var.

Jag och Pia som inte ätit frukost (egentligen), gick till Sandy's och köpte smoothie och bannan. Smoothien hade typ a-fil i den. Äckligt.

En timma senare (...), var alla samlade.

Vi gick först mot Rio, men där var hårfärgen för dyr. Sen till Blue Fox, men där vet jag inte riktigt vad som hände. Vi gick där ifrån iallafall. Jag och Anna snackade dans, och jag funderar på att börja dansa igen. Det skulle bli riktigt kul. Ska kolla på ballet akademin.

När vi väl kom till Shock var jag trött som fan, satte jag mig ned och visade Anna bilder på min syster dotter, Elsa. Elsa är den gulligaste bebisen i världen, ingen KAN vara gullig.

Skulle berätta ännu mer men... Elsa är här och går runt och är jätte gullig, som vanligt, och så serveras det fika.

Det var ett misstag...

Verkar som en del ville veta om dildon faktiskt var ond (och kanske varför jag snackade om den onda dildon).

Men, men.

Idag ska jag in till Stockholm och träffa på massor av människor. Vi ska samla ihop pengar för att Denis ska färga håret i alla regnbågens färger (det var ett vad). Ca 15 kr var, eller?

Just nu väntar jag på svar på Julia om när vi ska åka - jag vill ju åka med henne. Ska smsa Pia också nu, för jag har för mig att hon är i hemtrakterna idag.

Frukost idag:
nyponsoppa
äpple

Det kommer jag inte hålla mig på så bra. Men bröd var något jag absolut inte kan tänka mig äta just nu. För det blir oftast rostat, och då ska man ha smör... och blä. Nää.

Men nu måste jag skynda mig att göra mig iordning. Ska vara påväg om tjugofem minuter! :S

OOPS!

Rebecca har musiksmak

Jag ska skriva någonting.

Okej.

Skriva. Om vad?

Det finns en jätte bra låt som heter Skinny Love, Bon Iver sjunger den. Det är ett jätte bra band, som är helt otroligt. Sångaren har en sån otrolig röst. Om ni inte har spotify, sök på youtube. En av mina favorit låtar. 
 
(spotify länkar)
Bon Iver – Skinny Love

Och, sedan har vi Elliott Smith. Ni som inte hört talas om honom, skäms på er. Jag kan inte riktigt bestämma mig om Needle In The Hay eller om Biggest Lie är bäst. Så ni får länken till båda dem

Elliott Smith – Needle In The Hay


Elliott Smith – The Biggest Lie

Konstiga är att jag har två spellistor där de här låtarna passar in extremt bra, men de låg på en vardera. Konstigt.

Titta, jag lyckades skriva om någonting!

Dildon var ond, som jag trodde

Jag fick Johannes att läsa min blogg (:D:D) och självklart undrade han den eviga frågan "Var dildon ond?" (appropå det här inlägget). Men, eftersom jag hade blivit väldigt uttråkad av att vänta i en kvart (okej, jag spolade fram... men ändå!). Ibland går det inte att lyssna på texten, men...

det här var texten:

(The voices you hear on Evil Dildo were taken from Brian's answer machine...)
Hey motherf**ker, I'm after you. I know where you live.
I will f**k you up the ass and I will sneak into your room and cut your cock off
and stuff it in my mouth and chew it up with my little teeth.

Men, man hör det kappt, det är bara mummel. Egentligen.

Det inom parantes är jag osäker på om det faktiskt FINNS med i låten.


tur för er

Jag är inte på det bästa humör idag. Har bitchat mest, så jag tänker inte göra det här.

Tur för er, va?

Fastnade iallafall inte i tunneln

Jag är hemma! Kom hem kvart i sju, vrålhungrig, åt och startade datorn. Det var först då jag kom på att mina hörlurar var i väskan. Victoria fick hämta dem åt mig, mowhahaha.

Det var lite strul med pendeltåget på vägen hem, "omfattande datatekniska problem" tror jag det var. Skylltning och utropning. Fastnade iallafall inte i en tunnel, och det är alltid positivt. Om man inte vill ha en anledning till att missa ett prov...

Tycker Stockholmare är lite speciella ibland. När bussen närmar sig Centralen ser jag några vilsna killar som bestämmer sig för att be om hjälp. Trevligt frågar de en tant som rusande fortsätter gå, tror det inte fanns tid ens för ett "tyvärr", eller ens en beklagande huvudskakning. Nej, vi rusar förbi turisterna, då slipper vi kanske dem nästa år? Tillslut, efter några fler misslyckade försök, går de in på ett hotel för att fråga om vägen.

Sen, sitter jag i Väsby och väntar på bussen - självklart ska en kille ställa sig och röka där. Jag ber snällt honom att ställa sig på andra sidan, utanför buskuren (jag sa faktiskt ursäkta, men mest för att få hans uppmärksamhet). Då frågar tjejen han stod där med om jag inte gillar ciggarettrök. Nej, jag bara gillar att be folk ställa sig någon annan stans.

Aja, nu är det dags för mig att se på youtube videor, läsa och lyssna på underbar musik (underbar musik, låter som något Pia skulle säga ^^).

Puss Puss (Lady Gaga style)

Och så satt jag där och tänkte "nu blev de kvälle!"

Sitter nu här på median och har väldigt roligt faktiskt. När man väl har en låt att göra videon till går det mycket snabbare och det blir mycket roligare - resultatet blir också hundra gånger bättre. Med andra ord har jag lyckats.

Satt på pendeltåget påväg till skolan, och självklart blir det signalfel. Då sitter man där i en tunnel och väntar, ganska mörkt och man undrar om det blivit vinter på riktigt. Nej, okej, det gjorde jag inte. Men den där minuten man satt där tänkte man "typiskt, ser inte framemot vintern direkt", för då blir det nog bara fler.

Men, Roslagsbanan är nog roligast. Kan inte köra när det är löv på spåren. Tycker nästan att de borde installera en blåsmaskin vid spåren så att löven aldrig hamnar där! Hoho.

Fast, man satt där en minut, och en minut kändes mycket mycket längre. Det är som när man väntar på ett sms, och det tar evigheter att få svar, men när man väl får det ser man att man själv skickade smset bara för en minut sedan (grejen är nog att jag tar så lång tid att skriva smset så att det lägger såpass mycket extra tid på tiden, därför känns det så långt...). Jag skickade ett sms till Sherry om att jag sitter fast i en tunnel, och sekunden det skickades, ja vad hände då? Tåget började åka! Allt som vanligt alltså.

Det var lite spännande att sitta fast, ändå.

Kom till skolan, köpte lunch (Japansk! Usch till Kinesisk). Åt för mycket lunch, och eftersom jag satt vid datorn hann jag inte äta frukost, började jag må illa. Hmm... Där satt jag iallafall och vräkte i mig maten, och där satt Danne och Johannes också, efter ett tag kom Sherry och åt macka hon. Danne snodde min mobil och skickade ett sms som kunde misstolkas (väldigt lätt, och det var inte direkt trevligt) till Christoffer.

Ja, mycket namn i detta inlägg. Om du känner alla jag nämner, kul för dig! Om inte... men, synd!

Nu ska jag återgå till median, och kolla igenom den där lill filmen jag gjort. Efter en liten paus kan jag se lite mer objektivt.

Det är väl lite "klag" över det...

Det är så gulligt att folk redan gått in på min blogg idag. Makes me happy. Ledsen att jag inte hade skrivit något då (eller egenligen är jag inte ledsen)

Runt... ja nu skulle jag gått på bussen för att åka till skolan. Eh, sällan. Är inte på humör för att vara i samma klassrum som min klass, och därför sitter jag hemma och lackar på datorn istället. Det där med prioriteringar. Men, jag tänker så här: så länge jag får godkänt på proven, och närvaron ligger över 80% - varför klaga? Självklart är godkänt inte ett betyg jag blir särskilt glad över, men om det betyder att jag får slippa min mentors klass? *dance*

Så, nu var det avklarat. Tänkte också som en positiv liten sak: jag har planer på höstlovet? Vad må det vara?? Scräckfilmskväll! Det är ju Halloween dummer. Jag är inte direkt förtjust i scräckfilmer, det är inte så att jag blir riktigt rädd (om det inte finns en katt som hoppar upp i ansiktet på en mitt under en ganska spännande scen...), men det kan ibland bli väldigt... långtråkigt. Men om man har en Mickis och en Julia då kan de mest långtråkiga filmerna bli roliga. Varför? De mobbar sönder dem.

Någon kanske har märkt de dagliga förändringarna som sker med min blogg? Det är för att jag har svårt att bestämma mig. Ikväll ryker the förjävliga headern. Skulle gjort det nu, men det är morgon, jag orkar inte...

Let's Get Retarded sjunger de!

Blir sur nu!

Folk har försökt övertyga mig flera gånger att Black Eyed Peas inte sjunger Let's Get Retarded, och inte bara Let's Get Started men nu har jag faktiskt bevis på att de gör det! Det finns två olika versioner. Jag har sagt hela tiden att albumversionen är Let's Get Retarded och radioversionen är Let's Get Started.

Black Eyed Peas – Let's Get Retarded

A voíla!

Alla har kollat på mig som om jag är en idiot när jag sagt det - men nej nej nej. Jag hade rätt! Folk borde lyssna på mig, jag har för det mesta rätt (...).

Sen tycker jag det löjligt att de har två olika versioner. USA är alldeles för censurerade.

Och jag gillar faktiskt "I Gotta Feeling" =)

Efter en lång, lång dag... har jag ingen bra rubrik

Enormt trött nu. Gäspar stort, stort, stort. Ja... ni fattar.

Träffade Ann för första gången idag, och det var kul - mycket att prata om. Självklart blev det förvirring när vi skulle mötas, för det är sånt som brukar hända när man ska träffa mig i stan! Men, tillslut hittade hon mig (kan ha någonting att göra med min orange-aktiga mössa...)

Och självklart gick jag fel också! För jag gick av vid Kungsgatan för det var förjävliga köer, och jag satt på 53, så jag skulle ändå behöva gå en bit. Gick på Sergelgatan istället för Drottninggatan, så det blev lite extra gång. Genade genom H&M. Ville springa, så de skulle slippa vänta... men tänkte att springa inne i en butik med en relativt rymlig väska inte är det smartaste.

Vi gick och satte oss på McDonald's vid Kunsgatan/Hötorget, pratade, pratade, pratade... etc etc etc.

Sen, bar det hemåt. Trodde jag skulle missa 610, men icke! Har de ändrat tiderna? Inte vet jag, men jag var glad för det. Självklart är det några förbannade jävlar som ska tränga sig i kön som bildas. Egentligen är kön idiotisk, för det kommer alltid de som inte stått ute och väntat jätte länge och ska på först. Så varför står man i den kön? Beats me.

Nu är jag hemma, lyssnar på musik. Ska ta lite hallon nu, mums, så datorn kommer troligtvis stängas av nu. Önska mig lycka till ;)

Sover vid datorbordet, det här skrivs av sig själv

Sitter nu i skolan, har textkommunikation - så det passar kanske lite bättre att skriva det här nu. Googlar lite info om 70-talet, och det går väl sisådär. Även om jag inte är ett jätte stort fan av wikipedia, så fungerar det alldeles utmärkt just nu.

Vaknade imorse klockan sju (inte så värst farligt), men ville inte på några omständigheter gå upp. Så jag tryckte på snooze. Tio minuter senare ringer den igen, och jag snubblar ur sängen, mumlar någon om "ska inte du åka nu?" till Toria (hon hör inte, jag orkar inte upprepa), och ramlar in i badrummet. Dusch dags. Där blev jag fast ett bra tag.

När jag väl klev ur duschen var det en kvart innan bussen gick. Jag hann inte med den.

Sitter vid frukostbordet med mamma, båda ganska så döda, och då börjar det snöa... och det låg kvar på marken i säkert en halvtimma. Jag tog kort på det. Höstens första snöfall som fastnar måste man fota (eller så var jag bara uttåkad).

Idag blir det medtagen lunch istället för att betala med lunchkort, kom för en gångs skull ihåg bestik! Eller mer gaffel. När Cormac försökte lura till sig att jag skulle göra något (inte fan kommer jag ihåg vad, det  var en timma sedan!) försökte han köra med "jag tar med mig bestik till dig" kortet. Ha-ha! Det fungerade inte.

Nu är jag vrålhungrig. En halvtimma kvar till lunch!!!


Headern är väl inte av bästa kvalité...

Ja, då har jag lite design på bloggen då. Inte så direkt seriöst ännu. Headern gjorde jag på en dryg kvart, så det säger väl mycket om den (speciellt med tanke på att jag inte är direkt snabb i photoshop). Tanken får jag fram iallafall. Oavsett hur fula bilderna än må vara.

Ja, ja.

En minut efter jag la upp bilder från Eclipse hittade jag en bild från New Moon som var jätte gullig. Men jag ska inte spamma för mycket. Men jag var tvungen att förklara den tacky headern.

Ska fixa den där texten som förstör någon annan gång. Det här går stegvis.

go natt <3

Nikki Reed och Jack Huston filmar Eclipse

För er som inte läst Eclipse, jag tänker inte spoila er. Jag lovar.

Två bilder på Nikki Reed (Rosalie Hale) och Jack Huston (Royce King II) spelar in en scen om Rosalies förflutna.

 

Många verkar ha någonting emot Nikki Reed, men själv tycker jag hon verkar häftig. Speciellt efter filmen "Tretton", som jag själv såg när jag var elva. Kan inte riktigt förstå att hon själv skrivit en stor del av manuset till den filmen. Den är även inspirerad av hennes eget liv.




Det här är en av de scenerna jag verkligen ser fram emot att se när filmen väl har premiär. Inte riktigt för vad som händer, utan för att, nä där var en spoiler påväg att skrivas ned... Jag hoppas David Slade gör bra ifrån sig. Populär som Twilight blev, var inte Catherine Hardwick speciellt bra på att göra en vampy film. Indie filmer och fantasy filmer ska inte blandas tillsammans. Men, utan indie, hade vi troligtvis inte fått filmen Twilight (vissa skulle väl jubla av tanken)

bilderna tagna ifrån sortof_awesome på livejournal

Killar kan visst inte bestämma sig, urringat eller inte?

Hade en insikt, och sen när jag skulle tänka lite mer på den så... försvann den. Poff, bara sådär. Vet inte riktigt vad jag ska tycka om det...

Blev ingen "varm macka" till lunch idag. När jag skrev det imorse tänkte jag bara för att jag skriver det här kommer det inte bli så. Och visst hade jag rätt. Macka blev det iallafall. Från Sandy's. Och påvägen dit var det en kille som antingen väldigt övertydligt kollade in mig (medan jag stirrade på honom som om han var ett galet pervo, och han såg att jag såg att han kollade på mig - lol mening), eller så kollade han på min väldigt slappa klädsel (om och om igen, upp och ned, upp och ned, upp och ned), just den dagen.

Hur kommer det sig att när jag har på mig trasiga, gammla skruttna jeans, en jacka uppknäppt precis under hakan, ganska så osminkad DÅ passar det att kolla in mig. Inte när jag har på mig en kjol, snygg tröja (med urringning - hallå gillar killar inte det (och tjejer som gillar tjejer)?), sminkat mig snyggt. Eller är jag bara för upptagen att kolla mig själv i spegeln för att märka det då eller?? He-he.

Sen, FICK JAG SLUTA TIDIGT! YES! För jag hade valt just denna dagen för kompensations-ledigt, eller vad man nu kan kalla det, för att jag ska intervjua någon (vuxen) för ett personporträtt någon gång snart. Men, självklart hade jag glömt detta, och kom på det tre minuter innan den 35 min långa rasten hade slutat... och bestämde mig då för att stanna i tre minuter bara för att se om det faktiskt var idag. Eftersom jag skriver det, vet ni svaret.


Ramlade nästan ur sängen, vad ska man säga? Snö?

Vaknade i morse och ramlade nästan ur sängen. Pia hade smsat och sagt att det snöat nu i morse. SNÖ!? Men, om man tänker efter, 2003 (tror jag det var) fanns det snö till höstlovet, och nästa vecka är sista veckan innan höstlovet. Så, istället för att sörja, så är jag glad!

KOM IGEN VINTERN!

Nu sitter jag här, med en varm macka och appelsin juice - gött gött. Det blir varm macka till lunch också. Smsar med Pia, bla. om mitt hår som såg ut som hon tjejen i Sweeny Todd där ett tag, men det la sig. Hon ska ha rättskunskaps prov idag, hahahaha, så jag tröstade med att lämna en kommentar på hennes blogg. Billig som hon är (:P) blev hon glad för det.

Kom på nu att höstlovet är om två veckor nu, och inte fan har väl jag några planer. Suck. Får hoppas att man inte behöver sitta och glo på en datorskärm hela lovet? Det ska jag ju göra i hela November!!!

Fast, jag är egentligen inte så glad som det ser ut... laptopens batteri har lagt av igen, så nu är den borttagen, och blää. Den här datorn kommer inte kunna klara av det själv. Sorry, dator, men det ÄR sant. Och, trött som jag var igår, glömde jag att jag hade smink på mig.... (så går det när man inte sminkat sig under en lång tid och sedan börjar igen!!). Jag lider nu av konsekvenserna (jag tror det kallas "rakoon eyes" på Engelska, men jag är inte säker)

En Evil Dildo är bara att förvänta sig, alltså

Tänkte berätta lite om min underbara media klass. Vad tillverkades mest på lektionen idag? Manips av våra två medialärare, med rätt så roliga slogans också... Ja, vi är ju bäst. Eller, jag var inte en av dem som gjorde det, men jag var i klassrummet. Hehe...

Kollade igenom min spellista på spotify. Hade lite tråkigt eftersom blogg.se är enormt segt just nu, och upptäckte att den längsta låten jag har på min list är 22min o 39 sekunder lång. Den är av Placebo. Gissa vad den heter. "Burger Queen / Evil Dildo" (vet inte egentligen om det räknas som en låt eftersom det uppenbarligen är två låtar... i en. Two in one)

wait, wtf? EVIL DILDO!?

Jag måste lyssna på den här låten nu. Kanske berättar senare om den faktiskt var så ond som man tror.

1.30 min in, redan en snusk kommentar. Jag tror den är väldigt ond.



...


Japp, det är på detta sätt jag underhåller mig själv.

Det där med "mot oddsen" är roligt

Victoria äter choklad. Hon är elak mot mig...

Mot alla odds han jag med pendeltåget som gick tio i fyra, helt otroligt. Han sätta mig, ställa mig upp igen, gå framåt i vagnen, och sätta mig igen innan tåget började åka. Varför sprang jag som en galning, och fintade med tomma luften så fult? Måste sett väldigt roligt ut för de två killar som såg detta (tur att det inte var fler? Äh, det var det säkert).

Satt där på tåget och så stannar det vid Sollentuna, gissa vem som står utanför dörren då! Julia! Hon hade fått sluta tidigare, eftersom hon skrivit klart ett prov. Galet, vi brukar aldrig åka samtidigt på måndagar, och jag skulle egentligen inte hunnit med det tåget, och inte hon heller, men voíla, vi båda gjorde det, och gick på vid samma ställe! I den bakre vagnen som jag aldrig sitter i...

Kuliga grejer det.

Sedan sitter vi där på bussen från Väsby, och så går det på två andra jag känner igen (en var en tjej som jag var kompis med i högstadiet)... Som för några veckor sedan när jag träffade jätte mycket folk jag inte snackat med på länge, men träffade jag alla dem inom bara en helg! Wacko.

Kom hem, och det var mörkt.... Det brukar det inte vara. Victoria slutar löjlig tidigt, så hon borde varit hemma. Kanske drog hon ut på äventyr? Nej, hon kommer hem några minuter efter mig, för hon hade handlat skor. Vill bara säga hur orättvist det är att hon har tid att åka till och från skolan, ha en skoldag däremellan, och sedan åka och handla skor, men jag hinner knappt göra det första på den tiden - aldrig handla skor, eller ens en macka! Vi åkte båda hemifrån samtidigt idag, också.

Just nu vill jag ha en milkshake, men nej. Det är lite för onyttigt till vardags (... eh, jamen, det är ju sant!)


Dagen med så

Sitter nu i skolan och jobbar hårt. Det kan jag göra trots att jag sitter här inne och skriver. Är nästan klar med min reklam kampanj uppgift till median. En bild till... men just den sista idén vill inte komma. Suck.

Ganska trög dag. Fick tillbaka matte provet. MVG-. Bra, speciellt med tanke på min avsky för allt som matte innebär. Vi hade svenska också... helt okej.

Just nu vill jag bara ha lov.

Tjatade mig till hörlurar imorse. Mina är ju kapput (som nästan allt jag äger). Toria var ju inte helt glad att jag lyckdes irritera henne tills hon gav upp och lät mig låna hörlurarna. Är inte bäst på att irritera, men ibland funkar det jätte bra. Så, jag har lyssnat på musik!

(och om jag läser det är senare kommer jag lacka på alla "så" jag har skrivit, men även det lär man sig att leva med)

Fortune cookies på facebook



Hm, let me guess. NaNoWriMo?

haha. Får hoppas att det "slår in" då

Milkshake!

Precis gjort hallonmilkshake, och tittar på "Return of Superman", men ska sätta på mig hörlurar nu och logga in på spotify. Sedan ska jag skriva.

Längtar tills november.

Time killing time! (nu med bilder!)

Efter att jag städade buren tänkte jag iallafall göra en design till bloggen. Eh, nej. Den är halvklar nu. Hatar bakgrunden, men får leva med den en stund till. Så istället kollade jag igenom bilder. Och gissa vad jag fann!


Jag och Marie som leker flygplan!


LOCKIGT HÅR! :O



överexponerat men, ack så typisk bild



This pic needs no commentary. Beviset på att ja och Toria föddes coola



och en wtf bild.


Inlägg som det här är det bara att bekanta er med

Nu är det ju så att jag måste skaffa design till bloggen. Men det är ju på det viset att jag är nog inte den personen som brukar ta tag i saker, om jag inte har en deadline, eller MÅSTE. Det är just därför jag inte har ett jobb heller.

Just idag behöver jag göra följande saker:
1. Städa Semlans bur

Har jag gjort detta, tror ni?
Ni gissade rätt. Det har jag inte gjort.

Vad gör jag istället? Lyssnar just nu på Lykke Li - Possibility, och jodå, den är bra. Läser lite också, kollar forumet på NaNoWriMo, och tycker synd om mig själv. Ack, det är så synd om mig. Lite ibumetin hjälper, och sedan får datorn mig att tänka på annat när jag LACKAR SÖNDER på den. Ja.

Jag vill baka, helst något med choklad. Vill jag äta det då? Nej, konstigt nog. Just därför bakar jag inte (plus att jag är väldigt lat...). Varför ska de få äta gott när inte jag äter gott?

Och mitt löfte att hålla mig ifrån choklad går faktiskt rätt bra. Om man bortser från det lilla snedsteget igår... men jag lyckades resten av kvällen!

Nu lyssnar jag på The Killers - A White Demon Love Song

Skoltrötthet drabbar människor i åldrarna 19-100

Men, jag glömde denna konversation som jag hade på jubileumsfesten igår.

Jag: jag tror jag är skoltrött
Någon vuxen: men! Det är du väl lite för ung för?
Jag: äh, det är egentligen inte så farligt just nu, bara liiite trött
NV: men! du har ju över ett år kvar i skolan!

Inte visste jag att man blev skoltrött efter studenten...


Mina goa föräldrar

Ja, idag mår jag inte så bra då, men det är något man tar förgivet egentligen.

Vill bara säga att min familj är riktigt, riktigt härlig. Kommer ner till frukosten och tar ett glas nyponsoppa, men eftersom jag inte är hungrig vill jag ställa undan min tallrik (det var den där konstiga som jag aldrig fattar varför de använder och var den kommer ifrån), så jag undrar var jag ska ställa den. Min pappa undrar då om jag är sjuk, och jag säger nej... "Men du måste ju vara sjuk, du äter ju inte!"

TACK pappa.

Ja, jag gillar att äta. Mat är gött gött. Och med mat menar jag inte godis och bara onyttigheter (självklart ingår ju det), utan grösaker, frukt och annat mums också! Tehe. Men, just nu räckte det med nyponsoppa. Ville inte ha vatten, och för ovanlighetens skull såg juicen näst intill oaptitlig (aaah! I love juice! o.O)

Sen, måste jag berätta om det min mamma sa när vi var hos min syrra i fredags. Min syrra fick en dotter förra året, som fyller ett runt min och Torias födelsedag... och nu vill mamma ha ännu ett barnbarn, iallafall innan hon fyller sextio. Hon fyller sextio om två och ett halvt år. Hon säger att eftersom hon har så många barn (5 döttrar), så borde inte det vara något konstigt egentligen, och då påpekar jag att egentligen så har hon bara tre "som är i den åldern", för jag vet att jag inte vill ha barn än.

VET NI VAD HON SÄGER DÅ!?

"Äh, när jag fyller sextio är du gammal nog" NO WAY. När hon fyller sextio är jag fortfarande 19, knappt ett år efter att jag tagit studenten, MER än ett halvår tills jag fyller tjugo.

Nä, nä, mamma. Här får du inga barnbarn förens du närmar dig sjuttio, om jag får bestämma!

(Men, det kan ju vara så att hon skojade? Ingen aning, jag är dålig på att höra sånt, och så lekte jag lite med Elsa då... men ändå lite oväntat xD)

Korrigerar faktafel, men det är sånt man lär sig leva med

Mamma ljög för mig. Det var inte på fryshuset, utan på Södra Mälarstranden, Münchienbryggeriet, Klustret.

Det var mysigt. Många uppträdde, folk kom och höll tal. Han som sjunger "Sometimes the truth needs a lie" kom och sjöng några låtar. Jag hämtade mat just då, så jag missade nästan två hela låtar (hörde dem, men såg inte honom). Han var snygg, bara så ni vet. Bara kommer inte ihåg vad fan han heter. Skit bra sångröst, snygg klädstil (diggade hans glasögon).

Sen, var det en orkester där som spelade, en kille i orkesten, kanske något år äldre än mig, var skit snygg och hade många talanger verkade det som (spelade tre olika instrument, och jag såg bara fyra av säkert 7 låtar som de spelade).

Men, nu är jag tillbaka. Vi har köpt hem smågodis (mkt choklad... suck... råkade (JA, RÅKADE!!) äta fyra små mini dumlechoklad bitar idag D: inge bra), glass för till milkshake, och dipp till morötter.

Ja, det låter... mindre än vad det ser ut. Det som är synd är att vi inte har läsk. So, I'm sad. Or not...

Kanske jag blir en garderobsmus

Snart är det dags att göra sig iordning för jubileumsfesten för Barn Cancerfonden på fryshuset. Det är inte bara fjortisfester som hålls där.

Känns ju inte som alla hästar är hemma idag, och det verkar jag inte ensam om *host*pappa*host*. Men, det får vi hoppas att det går över... Tänk om jag får jobba i garderoben som syrran och så står jag där och håller en jacka i handen och tänker "vad fan ska jag med den här att göra?". Typiskt mig om jag tänker det minst en gång...

Igår fick jag smaka lite på en hallonmuffin, så allt gott ;)


Vad ska jag göra imorgon?

Gissa vad jag ska göra imorgon? Om ni gissar på "Zombie Walk" så har ni fel. Jag ska till fryshuset och hjälpa på Barn cancer fondens jubileums fest.

Visst vore det AS KUL att vara med på Zombie Walk, jag hade skrämt skiten ur alla (...), men efter allt Barncancer fonden har gett mig, så är det dags att ge lite tillbaka. Plus, så är det någonting som verkligen betyder för mig. Utan dem, hade jag inte fått träffa dessa underbara människor som jag gjort på de olika läger jag varit med på.

Kanske foton från firandet? Kameran ska med iallafall, men om de finner vägen till datorn är frågan... ni vet ju hur jag är.

När man skjuter upp det oundvikliga... förstår man inte ett skit

Det här med att blogga, det är kul.

Fastnade med Engelskan. Test prov (mock/läx mock test) är inte roliga, inte ens CAE. Förstår ju inte den där Test 2 Part 2, förmycket block text för mig...

Började istället att göra falaffel med pita bröd. Vi har TRE pita bröds påsar hemma... vad är det bra för? :S

Aja, sen lunch, mums!


Du har funnit mig!

Wow, jag har en blogg! Ska inte ljuga, det här är inte min första blogg. Jag är lite insatt, om jag ska skryta lite...

Det är nästan så att man känner att man borde introducera sig själv, men... nänä. Ni som läser det här känner mig. Mowhahaha!

Eh, idag har jag gjort vad exakt? Ingenting direkt. Drömde konstiga drömmar där Julia övningskörde en buss med sin mamma (två rattar!!), och att jag och Sherry gick i pyjamas i stan. Det var mysigt. Eller vänta! Jag har lackat sönder på en laptop som vi har (ja, jag skrek på den, men det gick inte så bra, så jag satte mig vid en annan istället). Sen så började jag hjälpa Victoria med att städa. Städa innebär att jag plockade undan två av de kanske hundra papper som ligger på köksbordet, la undan laptoppen (vem vill se på den när den är så tjurig??), och diskade tre pannor, och sen torkade jag några tallrikar som Victoria var tvungen (tehe) att diska om för diskmaskinen är en mupp.

Plockade självklart undan de där påsarna mamma tjatat om att jag skulle plocka undan. Jag är en duktig unge.

Nu ska jag göra min hemuppgift. Säg lycka till! Jag lovar att inte säga T-a-c-k

//
Beccs


RSS 2.0